Baklawa Mini Kostki 81 szt baklava
UWAGA! Prosimy składać zamówienia najpóźniej do poniedziałku do godziny 7:00. Wysyłki baklawy i chleba pita realizujemy w każdy wtorek. Zamówienia złożone po określonym czasie przechodzą na NASTĘPNY TYDZIEŃ.
Wysyłka odbywa się w każdy wtorek - tylko raz w tygodniu!
PRZYKŁAD: Klient złożył zamówienie w poniedziałek o godzinie 6:30. Zamówienie zostanie wysłane w tym samym tygodniu, we wtorek.
PRZYKŁAD 2: Klient złożył zamówienie w poniedziałek o godzinie 8:30. Zamówienie zostanie wysłane w NASTĘPNYM tygodniu, we wtorek.
PRZYKŁAD 3: Klient złożył zamówienie we wtorek o godzinie 9:00. Zamówienie zostanie wysłane w NASTĘPNYM tygodniu, we wtorek.
We ship baklava and pita only once a week, every Tuesday. Orders for these products can be placed until Monday at 7:00 a.m. for delivery the same week. Orders placed after this time will be carried over to the following week and shipped the next Tuesday.
Klasyczną baklavę przygotowuje się z ciasta listkowego – zwanego niekiedy korą (bałkańska nazwa) lub ciastem filo (grecka nazwa) – przełożonego warstwami pokrojonych orzechów (włoskich lub migdałów) z cukrem lub miodem. Całość zapieka się. Po zapieczeniu kroi w romby, trójkąty, kwadraty i inne formy, a następnie polewa lukrem lub syropem zrobionym z wody, cukru i soku cytrynowego. Górę posypuje się zmiażdżonymi, niesolonymi orzeszkami pistacjowymi.
Składniki: mąka pszenna, cukier, woda, masło roślinne, orzechy włoskie, pistacje, orzechy ziemne
Waga jednego kawałka: 26 g +/- 2 g