Bakalland Rodzynki sułtańskie 100 g
\n \n \n \n \nCzy wiesz, że... - Zbiory winogron rozpoczynają się pod koniec sierpnia oraz w pierwszej połowie września - gdy kiście są już bardzo dojrzałe i soczyste. - Najlepsze rodzynki to całe, jędrne owoce o jednolitym kształcie i kolorze oraz zbliżonej wielkości. - Do suszenia wykorzystywane są specjalne gatunki winogron - najczęściej bezpestkowe. \n \n \nrodzynki 99,5 %, olej bawełniany i/lub słonecznikowy \n \nAlergeny: Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, soję oraz nasiona sezamu. \n \n \n \n \n \n \n \nWartość odżywcza produktu w 100 g \nWartość odżywcza produktu w porcji 35 g \n% RWS* w porcji \n \n \n \n \nWartość energetyczna \n1347 kJ/ 318 kcal \n472 kJ/ 111 kcal \n6 % \n \n \nTłuszcz \n0,7 g \n0,3 g \n0 % \n \n \nw tym kwasy tłuszczowe nasycone \n0,2 g \n0,1 g \n1 % \n \n \nWęglowodany \n72 g \n25 g \n10 % \n \n \nw tym cukry \n66 g \n24 g \n26 % \n \n \nBłonnik \n4,7 g \n1,4 g \n- \n \n \nBiałko \n3,1 g \n1,1 g \n2 % \n \n \nSól \n0,02 g \n0,01 g \n0 % \n \n \nSkładniki mineralne \nw 100 g \nw porcji 35 g \n% RWS* w porcji \n \n \nŻelazo \n2,6 mg (19 %*) \n0,9 mg \n7 % \n \n \n*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kca \n \n \n \n \n \nOpakowanie zawiera 3 sugerowane porcje produktu (po 35 g). \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \nAdres producenta: \nBAKALLAND S.A. \n00-446 Warszawa, \nul. Fabryczna 5 \nserwis.konsumenta@bakalland.pl \nwww.bakalland.pl \n \n \n \n \nPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. \n \n \nNazwa produktu uregulowana prawnie: Rodzynki sułtańskie. \nCechy: źródło błonnika pokarmowego i żelaza \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n