BAKALLAND Masa Makowa 850g
Brak danych
Dodatki do ciast, nie tylko wzbogacają smak wypieków, ale też powodują, że słodkości prezentują się efektownie. W ofercie Bakalland można znaleźć zarówno sypkie dodatki do wypieków, jak i specjalne masy oraz mieszanki, skrupulatnie dobrane pod względem składników. Używając dodatków cukierniczych Bakalland, można stworzyć przepyszne ciasta, o wyjątkowym smaku, którym nie oprze się żaden wielbiciel słodkości. Tradycyjna masa makowa z bakaliami czy masa z białego maku o smaku marcepanowym? Do wyboru jest jeszcze kajmak, czyli masa krówkowa w wielu smakach: tradycyjnym, kakaowym, orzechowym i tiramisu. Do szarlotki przydadzą się prażone jabłka, przygotowane z wyselekcjonowanych jabłek z polskich sadów
Skład:
Woda, mak 22%, cukier, bakalie 6,5% [rodzynki 55% (rodzynki 99,5%, olej bawełniany i/lub słonecznikowy); skórka pomarańczowa kandyzowana 45% (skórka pomarańczowa 59%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)], syrop cukru inwertowanego, mąka pszenna, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.