BAJRA ATTA MĄKA Z PROSA PERŁOWEGO 1 KG PEARL MILLET FLOUR
Bajra atta Flour to popularna mąka z prosa perłowego do wykonania chlebków bajra rotti
akatualnie w sprzedaży mąka Firmy Old Farm Spices
DROBNA
1 KG
SUPER JAKOŚĆ
kraj pochodzenia; Indie
Wszystkie produkty z naszej oferty posiadają certyfikat jakości.
SPO678 BAJRI FLOUR BEZGLUTENOWA DROBNA 1 KG Mąka z prosa perłowego
kraj pochodzenia: Indie
MĄKA Z PROSA PERŁOWEGO DO WYPIEKU CHLEBKA ROTI
Pennisetum glaucum : proso perłowe (znane jako Bajra w hindi, znane również jako sajjey w kannada)
Proso perłowe to bardzo popularna roślina. Jest uprawiane w Afryce i na subkontynencie indyjskim od czasów prehistorycznych.
Głównym dostawcą prosa perłowego są Indie.
Proso perłowe to główne źródło pożywienia w suchych i półsuchych regionach świata i występuje w tradycyjnej kuchni Indyjskiej
Jest bardzo pożywne i zawiera dużo mikroelementów, jak wapń, rzelazo.
chrupiace rotti czosnkowe z przyprawami veghariyu
2 szklanki mąki z prosa perłowego
1/4 szklanki masła Ghee
1/4 łyżeczki nasion ajwain
Gorąca woda do robienia ciasta
2 łyżki masła klarowanego ghee
1 łyżeczka sezamu
1 łyżeczka posiekanego czosnku
1/4 łyżeczka chilli
1/4 łyżeczka imbir lub galangal
/4 łyżeczka czarnego kardamonu
1/4 szklanki posiekanej kolendry
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
1. do miski dodaj mąkę z prosa perłowego Następnie zagnieć mąkę dodając gorącą wodę i sól
2. wykonaj z masy kulki nastepnie rozwałkuj tak aby powstały placuszki rotti
3. na rozgrzanej patelni z niewielką ilością masła klarowanego smaż placuszki rotti. połam placki na małe kawałki
4.nastepnie na patelnię dodaj masło ghee , rozgrzej i dodawaj czosnek i przyprawy dodaj połamane usmażone kawałki rotti
5. Wymieszaj skrop sokiem z cytryny i podawaj gorące.
Składniki: 100% mąka z prosa perłowego firmy OLD FARM SPICES