Bezglutenowe bajgle z makiem to popularne bułki w kształcie oponki. Bajgiel jest miękki i puszysty w środku, a z w wierzchu obsypany makiem. W połączeniu z ulubionymi dodatkami idealnie sprawdzi się na śniadanie, drugie śniadanie lub szybki lunch.
Produkty marki Incola mają certyfikat bezglutenowości (przekreślony kłos) nadawany przez Europejski System Licencyjny.
składniki: Woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), mak 7,4%, olej słonecznikowy, drożdże, skoncentrowany sok winogronowy, białko jaja kurzego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa).
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Białko 5,1
Błonnik 4
Cukry 4,3
Kcal 317
Kj 1330
Kwasy nasycone 1,5
Sól 1
Tłuszcz 10,7
Węglowodany 48,1