Baci włoskie ciasteczka z orzechowym kremem
Ciasteczka orzechowe baci w swej pierwotnej wersji pochodzą z Piemontu. Z dosłownego tłumaczenia powiemy na nie "całuski". Wyglądem przypominają nieco francuskie makaroniki, choć są bardziej wypukłe i różnią się nieco składem biszkopta. Dwa ciasteczka sklejone ze sobą orzechowo- czekoladowym kremem. Te ciasteczka nie tylko dobrze smakują, ale też doskonale się prezentują. Zapakowane w elegancki kartonik mogą być świetnym upominkiem dla bliskiej osoby. Zapraszamy również do spróbowania klasycznych amaretti mobidi od tego samego producenta.
Ciasteczka orzechowe baci 80 g - skład i wartości odżywcze.
Skład: mąka pszenna, margaryna roślinna (olej palmowy [ze zrównoważonej produkcji] i kokosowy , woda, emulgator: mono i diglicerydy roślinnych kwasów tłuszczowych regulator kwasowości: kwasek cytrynowy) orzechy piemonckie IGP prażone (18%) cukier, czekolada ( pasta kakaowa, cukier, masło, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat : wanilia) kakao, aromaty.
Tabela wartości odżywczych /100g
Wartość energetyczna: 557 kcal / 2318 kj
Tłuszcze: 37g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 47 g w tym cukry: 20 g
Białko: 7,6 g
Sól: 0,15 g
Kraj pochodzenia : Włochy
W opakowaniu znajduje się ok 7 szt ciasteczek
Data minimalnej trwałości : 30.04.2024