BABKA WŁOSKA PANETTONE Z RODZYNKAMI I OWOCAMI KANDYZOWANYMI
✅ Opis produktu:
Rodzaj babki pochodzącej z Mediolanu i spożywanej tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.
Wypiekana jest w kształcie wysokiej kopuły i pakowana w kartonowe pudełka. W wariancie podstawowym zawiera kandyzowaną skórkę pomarańczową i cytrynową oraz rodzynki. Ciasto podaje się pokrojone na długie, pionowe kawałki.
Produkt pieczony na naturalnym zakwasie.
✅ Kraj pochodzenia:
Włochy
✅ Masa netto:
100 g
✅ Składniki:
Mąka pszenna (gluten), rodzynki 13%, tłuszcze roślinne, oleje palmowe, oleje roślinne, (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól, aromaty, woda, kandyzowana skórka pomarańczowa 10%, syrop glukozowo- fruktozowy, cukier, regulator kwasowości, drożdże naturalne 6%
Może zawierać orzechy i soję.
✅ Idealna na prezent akurat na wyjątkowy świąteczny czas.
✅ Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Energia - 1508kJ / 360kcal
- Białko - 8g
- Tłuszcz - 14g
- w tym nasycone: 9g
- Węglowodany - 51g
- w tym cukry: 24g
- Sól - 0,51g
✅ Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.