Babka Włoska PANETTONE z rodzynkami
- Rodzaj babki pochodzącej z Mediolanu i spożywanej tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Kojarzona także z nacjonalistami maltańskimi.
- Wypiekana jest w kształcie wysokiej kopuły i pakowana w kartonowe pudełka. Proces produkcji babki jest długi i skomplikowany. W jego trakcie ciasto nabiera specyficznej, puszystej konsystencji.
- W wariancie podstawowym zawiera kandyzowaną skórkę pomarańczową i cytrynową oraz rodzynki. Ciasto podaje się pokrojone na długie, pionowe kawałki.
Kraj pochodzenia: Włochy
Wartość energetyczna w 100g:
- Energia - 1508 kJ / 369kcal
- Białko - 5,4g
- Tłuszcz - 16g
- w tym nasycone: 9,4g
- Węglowodany - 50g
- w tym cukry: 26g
- Sól - 0,46g
Może zawierać orzechy i soję.
OFERTA NIE DOTYCZY CZAPKI MIKOŁAJA:)