BABKA JAJOWATA ŁUSKA
Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.
Zastosowanie
Babka jajowata reguluje pracę jelit, reguluje poziom cukru we krwi.
Przeciwwskazania
Nie popijać leków ze względu na możliwe interakcje.
Przechowywanie
Łuski babki jajowatej należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu w 100g
- Wartość energetyczna: 749 kJ / 178 kcal
- Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany: 11 g ; w tym cukry 0 g
- Błonnik 66,4
- Białko: 0,4 g
- Sól: 1,67 g
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Skład; Łuska babki jajowatej (Plantago ovata)
Producent; Targroch
Waga; 250g
Kraj pochodzenia; Indie