Bello! Minionki na opakowaniach nowych babeczek jogurtowych to świetna okazja do pysznej zabawy! Dzięki pisakowi i niebieskim papilotkom do pieczenia możesz poczuć się jak dziecko i zamienić babeczki w swoje własne żółte Minionki z wesołymi minkami. Gotowe pomysły na udekorowanie znajdziesz na odwrocie opakowania.
Informacje z opakowania
Opis produktu
Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek jogurtowych oraz pisak cukrowy o smaku czekolady do dekoracji.
Wystarczy wymieszać łyżką.
Cechy produktu
Opakowanie zawiera:
- 325 g mieszanki do ciasta
- 12 szt. foremek niebieskich foremek
- 19 g (1 szt.) pisak cukrowy do dekoracji
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 54 g
Masa netto: 344 g
Sposób przygotowania
Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
- 75 g jogurtu naturalnego lub 100 ml mleka
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, olej i jogurt lub mleko. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Nakładanie ciasta:
Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
4. Pieczenie:
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Wystudzone babeczki udekoruj dołączonym pisakiem cukrowym.
Smaczego!
Pozostałe informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce.
Universal ILLUMINATION © Uniwersal City Studios LLC.
Składniki
Mieszanka do ciasta: mąka PSZENNA, cukier, skrobia PSZENNA, glukoza, proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), maka PSZENNA), 1,4% płatki białej czekolady JOGURTOWEJ (cukier, tłuszcz kakaowy, 86% proszek JOGURTOWY, MLEKO pełne w proszku, emulgator (lecytyny w tym SOJOWE))), 1% proszek JOGURTOWY, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (kurkumina), sól, aromat.
Pisak cukrowy o smaku czekolady: cukier, woda, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy), syrop glukozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia modyfikowana, emylgatory (lecytyny, monostearynian polioksyetylenosorbitolu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat naturalny, substancja zagęszczająca) pektyny).
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zastosowanie informacji produktowych
Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.