Babeczki jogurtowe z konfiturą malinową w proszku.
W środku: Nowa owocowa konfitura.
Data przydatności: 31.01.2021
Super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek.
Cechy produktu
Opakowanie zawiera:
- 325 g mieszanki do ciasta
- 80 g konfitury malinowej
- 12 szt. foremek
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 62 g
Masa netto: 405 g
Sposób przygotowania
Dodaj:
- 3 jajka
- 75 g jogurtu naturalnego
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawiforemki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, jogurt, olej i dokładnie wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Połowę ciasta równomiernie rozłóż w foremkach do połowy wysokości (po ok. 1 łyżce stołowej).
3. Nakładanie konfitury:
Natnij rożek saszetki z konfiturą i wyciśnij z niej konfiturę równomiernie do każdej foremki. Na wierzch rozłóż resztę ciasta, przykrywając nim konfiturę.
4. Pieczenie:
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Wystudzone babeczki możesz posypać cukrem pudrem.