Baba Panettone z Kremem Pomarańczowym 750g
Panettone to tradycyjna włoska baba na naturalnym zakwasie pszennym, w którym ciasto musi dojrzewać przez 2 dni w wielofazowym procesie naturalnego wyrastania zanim zostanie upieczone. Sprzedawany przez nas produkt pochodzi z renomowanej piekarni rzemieślniczej `Pasticeria Fraccaro` z okolic Wenecji, a tradycja wypieku ciast sięga 1932 roku. Również od tego czasu codziennie do pracy używany jest powielany na nowo zaczyn do rozrostu ciasta, `Lievito Madre`, który jak łatwo policzyć ma już 90 lat! To właśnie największy sekret piekarni, który wraz z kunsztem cukierników przekłada się na wielopokoleniowy sukces i renomę.
Oferowane przez nas `Panettone con Crema di Arancia Incarto a Mano` o wadze 750g wyrabiane jest przez 36 godzin, dodatkowo jest wypieczone w szerokiej papilocie, która pozwala mu na swobodny rozrost i niebywałą puszystość. Tuż po upieczeniu wieszane jest do wystygnięcia do góry nogami, dzięki czemu charakterystyczna czapka nie opada pod własnym ciężarem. Wypełniono je kremową masą pomarańczową, jest wilgotne i puszyste, a przy tym nieziemsko pachnące. Całość ręcznie zawijana jest w papier, stosownie do tradycji wywodzącej się z Mediolanu, oraz przewiązane jest aksamitną wstążką co stanowi ekskluzywne pakowanie prezentowe.
Składniki: mąka pszenna typu '0', krem pomarańczowy 20% (zawiera cukier brązowy, wodę, syrop glukozowy, skoncentrowany sok pomarańczowy 3%, pektyny, skrobia kukurydziana, naturalny olejek pomarańczowy), masło, brązowy cukier, żółtka jaj, naturalny zakwas pszenny 5%, jaja, kandyzowana skórka pomarańczowa 3% (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo fruktozowy, brązowy cukier, skoncentrowany sok cytrynowy), syrop z agawy, lecytyna słonecznikowa, słód jęczmienny, sól morska, naturalny aromat cytrynowy, naturalny ekstrakt z wanilii. Może zawierać śladowe ilości orzechów i soi.