W związku z brakami produktów u producentów i importerów spowodowanych pandemią dostępność i terminy dostaw sprawdzane są każdorazowo indywidualnie przez sprzedawcę .
Winiarka kompaktowa marki AVINTAGE model AVI24PREMIUM + prezent korkociąg Wellington DSC9807 !!! - w magazynie.Możliwość zamówienia i wysyłki natychmiast cała Polska.
Przy zakupie dowolnej winiarki marki AVINTAGE i CLIMADIFF super promocja na sprzęt AGD marki De Dietrich i Liebherr oraz okapy polskiej marki Globalo.
Wszelkie informacje u sprzedawcy.
Winiarka kompaktowa marki AVINTAGE model AVI24PREMIUM + Prezent korkociąg Wellington!!!
Prezent korkociąg Wellington DSC9807.
- Model: AVI24PREMIUM
- Rodzaj urządzenia: do zabudowy
- Przeznaczenie: serwowanie
- Maksymalna liczba butelek (0,75l): 24
- Strefy temperatur: 1
- Zakres regulacji temperatury: od 5 do 22 °C
- Wyświetlacz cyfrowy temperatury: tak
- Oświetlenie wewnętrzne: LED biały z wyłącznikiem
- Liczba półek: 3 półki drewniane z metalowym frontem
- Wysuwane półki: tak
- Wymiary - wysokość (cm): 45,9
- Wymiary - szerokość (cm): 59,2
- Wymiary - głębokość (cm): 55,5
- Drzwi: szkło odporne na promieniowanie UV
- Rama drzwiczek: czarne szkło
- Zmiana kierunku otwierania drzwi: nie
- Regulowane nóżki: nie
- Kółka z tyłu: nie
- Obudowa: czarna
- Zamek: nie
- System antywibracyjny: tak
- Alarm: nie
- Cyfrowy wyświetlacz wilgotności: nie
- Filtr węglowy: nie
- System zimowy: nie
- Chłodzenie: R600a
- Waga netto: 28 kg
- Pobór prądu: 152 kW / rok
- Klasa energetyczna: G
- Klasa klimatyczna: N 16-32 ° C
- Poziom hałasu: 38 dB
- EAN: 3595320103748
Jeżeli będąc we Francji zapytalibyście Państwo przypadkowych dziesięć osób (użytkowników winiarek) o to jakiej marki urządzenie posiadają, to siedem z pytanych osób odpowie „Climadiff” lub „Avintage”.
Owe marki są najbardziej znane i uznane w ojczyźnie wina – Francji.
Modele będące w ofercie w.w. producentów wielokrotnie zdobywały nagrody, a najcenniejsze z nich były przyznawane przez specjalistów branży winiarskiej.
Modele Climadiff, Avintage oraz LaSommeliere od fazy projektu były i są tworzone jako urządzenia do przechowywania i chłodzenia wina, nigdy nie były zaś lodówkami przekwalifikowanymi na „lodówki do wina”.
Dzięki temu posiadają cechy niezbędne dla prawidłowego przechowywania win:
- izolacja od promieni UV,
- odpowiednio wysoka, stała wilgotność,
- brak wahań temperatury,
- brak drgań,
- czyste powietrze.
Credo marki CLIMADIFF/AVINTAGE:
lodówka do wina, bądź chłodziarka do wina, zwana także winiarką musi zagwarantować takie same idealne warunki, jakie znajdują się w najlepszych tradycyjnych podziemnych piwnicach, w których przechowywane jest wino. Urządzenie pełniące funkcję lodówki chłodzącej wina z kilkoma drewnianymi półkami i innymi dodatkami, nie stanowi odpowiedniego miejsca do przechowywania wina. Aby z powodzeniem osiągnąć pożądany wiek twojego wina i doprowadzić je do szczytu doskonałości, prawdziwa winiarka musi w każdym przypadku być specjalnie zaprojektowana tak, aby była przeznaczona do tego celu i przy projektowaniu muszą być brane pod uwagę najważniejsze „złote” zasady:
1. Stała temperatura
Temperatura winiarki, przeznaczonej do dojrzewania wina musi być stała, najlepiej 12 ° C, choć niewielkie różnice temperatur w granicach od 10 ° C do 14 ° C mogą być tolerowane. W chłodniejszej winiarce, skomplikowany proces dojrzewania wina jest spowolniony i dłużej trzeba czekać na osiągnięcie optymalnych walorów smakowych i zapachowych. Proces starzenia zatrzymuje się, jeżeli sytuacja (niska temperatura) będzie się powtarzać. W cieplejszej winiarce proces dojrzewania przyśpiesza. Jeśli temperatura pozostaje zbyt długo wysoka, wino ostatecznie opada (nie osiąga najwyższych walorów smakowych) bez pogłębienia jego całego potencjału. Najważniejsze jest, aby utrzymać stałą i jednolitą temperaturę. W rzeczywistości powtarzające się nagłe zmiany temperatury są szczególnie szkodliwe, ponieważ zmieniają żywotność wina.
2. Odpowiedni poziom wilgotności
Bukiet (zapach) wina rozwija się jeżeli proces ten jest pozbawiony dopływu tlenu, co oznacza, że korek od butelki musi być całkowicie szczelny. Do zachowania szczelności przez długi czas, butelki muszą być przechowywane w pozycji poziomej, etykietą do góry, aby korek pozostał w styczności z winem. Ponadto, średni poziom wilgotności w chłodziarce do wina musi wynosić powyżej 50%. Jeśli wilgotność spadnie poniżej 50% i trwać to będzie zbyt długo, korek może wyschnąć i zwiększa się ryzyko szybszego utleniania wina (parowania). Znacznie wyższy poziom wilgotności ponad 80% nie spowoduje uszkodzenia wina, ale może spowodować odklejenie się etykiety z butelki. Lodówka do wina musi stale utrzymywać średnią wilgotności, między 50% do 75 %, przy jednoczesnym zapobieganiu powstawania wody, w której mogą rozwinąć się bakterie i nieprzyjemne wonie.
3. Czyste, bezwonne powietrze
Z czasem wiele korków traci swoją skuteczność. Aby zapobiec przenikaniu zapachów z butelki, prawdziwa chłodziarka do wina musi utrzymywać butelki w dobrym stanie i w zdrowej atmosferze. Aby to osiągnąć, chłodziarki przeznaczone do przechowywania dojrzewających win, muszą być wyposażone w aktywny filtr węglowy, zapewniający wentylację, eliminując jednocześnie zapachy i regulując poziom wilgotności.
4. Ciemnia
Światło przyspiesza dojrzewanie wina, wywołuje niekorzystne zmiany smakowe i zapachowe, wytwarzając w winie związki siarki. Zjawisko to powoduje, iż wino nabiera niepożądanego tzw. „smaku światła”. Wina powinny być przechowywane w całkowitej ciemności. Dlatego większość win, aby osiągnąć lepszą dojrzałość smakową jest sprzedawane w butelkach z ciemnego szkła. Jednak ciemne szkło butelki nie chroni całkowicie wina przed szkodliwym wpływem światła i szkodliwymi promieniami UV. Chłodziarka do wina, aby wspomóc proces starzenia się wina, powinna posiadać solidne drzwi do zapewnienia całkowitej ciemności. Jeśli używane są winiarki z drzwiami ze szkła, szkło powinno posiadać skuteczną ochronę anty-UV. Pod żadnym pozorem nie należy stosować światła takiego jak w tradycyjnych lodówkach i lamp halogenowych.
5. Pomieszczenie wolne od wibracji
Nawet najbardziej niedostrzegalny ruch może uszkodzić wino. Ponadto wibracje mogą zakłócić powolne tworzenie się osadów , pozostawiając cząsteczki zawieszone w winie. Nawet jeśli młode wina są bardziej odporne na te niedociągnięcia, to dojrzałe wina, - które również wydają się być najbardziej wartościowe - można tak nieodwracalnie zepsuć. Winiarki nie mogą zakłócać spokoju wina. Aby to osiągnąć, obudowa musi być wyposażona w skuteczny system tłumienia drgań, który ochroni butelki i oczywiście ich zawartość. W urządzeniach lepiej uniknąć mechanicznego systemu cyrkulacji powietrza, który jest kolejnym źródłem drgań.
PHU OLMAG zaprasza na aukcje z genialnymi płytami indukcyjnymi i piekarnikami parowymi i czyszczeniem pirolitycznym marki De Dietrich i Brandt,która wynalazła pieczenie na parze z najnowszej kolekcji COAL BLACK:
Multifunkcyjny standardowy piekarnik pirolityczny DOR7586BB z kolekcji COAL BLACK z intuicyjnym panelem dotykowym i dużym pięciocalowym kolorowym wyświetlaczem z menu w języku polskim w klasie energetycznej A+
Wprowadzone innowacje mają za zadanie umożliwić zdrowe pieczenie i gotowanie bez konieczności ręcznego czyszczenia urządzenia, które można używać jako: piekarnik klasyczny, ze wspomaganiem parą oraz unikalną funkcją pary 100%. Został on wyposażony w programy automatyczne zapewniające komfortową obsługę a dzięki zastosowaniu zintegrowanego zbiornika na wodę nie ma konieczności podłączenia piekarnika do instalacji wodnej.
Multifunkcyjny piekarnik pirolityczny DOP8786BB z kolekcji COAL BLACK z intuicyjnym panelem dotykowym i dużym,kolorowym 6-cio calowym wyświetlaczem TFT typu Connaisseur z menu w języku polskim w klasie energetycznej A+.
Połączenie Wi-Fi Dzięki łączności piekarnikiem można sterować zdalnie za pomocą smartfona, na przykład z miejsca pracy. Oszczędza to dużo czasu po powrocie do domu, a aplikacja jest bardzo łatwa w użyciu. Przewodnik kulinarny 50 Wybór 50 dań do automatycznego gotowania: wybierz wagę potrawy, piekarnik sam się programuje pod względem czasu, temperatury i funkcji gotowania. Oczywiście piekarnik jest automatycznie wyłączany po zakończeniu procesu gotowania. Wyłącznie w trybie szefa kuchni: w trybie szefa kuchni piekarnik automatycznie zarządza wszystkimi ustawieniami gotowania (temperaturą, trybem i czasem gotowania). Wybierz rodzaj dania, włóż je do piekarnika na zalecanym poziomie i ciesz się, gdy jest gotowe.
Multifunkcyjny piekarnik kompaktowy z funkcją mikroali model DKC7340BB z kolekcji COAL BLACK z intuicyjnym panelem dotykowym.
PŁYTA INDUKCYJNA 80 CM Z WYCIĄGIEM DPI7888BH COAL BLACK
Płyta indukcyjna o szerokości 80 cm z dwiema powierzchniami HoriZone i zintegrowanym okapem
Powierzchnia z czarnego szkła
Kratka pochłaniacza z czarnego metalu o matowej powierzchni
4 niezależne strefy gotowania połączone w 2 powierzchnie grzewcze HoriZone:
lewa strefa: 40 x 23 cm / 3700 W
prawa strefa: 40 x 23 cm / 3700 W
Całkowity pobór mocy 7400 W
Intuicyjna obsługa z wyświetlaczem White on Black
Automatyczne wykrywanie naczyń
20 poziomów mocy
4 zaprogramowane poziomy mocy
Zestaw 10 funkcji bezpieczeństwa
DE DIETRICH - LUKSUSOWE AGD. De Dietrich to marka z ponad 300-letnią historią, która oferuje bogaty asortyment najwyższej jakości urządzeń AGD – płyt grzewczych, piekarników, okapów, lodówek i zmywarek. Wszystkie modele łączą w sobie niepowtarzalną stylistykę oraz innowacyjną technologię.
300 LAT TRADYCJI W EUROPIE-KRÓTKI RYS HISTORYCZNY:
DE DIETRICH PRZYGODA Z MOTORYZACJĄ
Prawdziwy zwrot w karierze marki nastąpił w 1897. Baron Eugène De Dietrich kupił patent i wyprodukował samochód. Wygrał nim pierwszy poważny międzynarodowy wyścig odbywający się na trasie Paryż – Amsterdam, a następnie przebył drogę ponad 3 000 km z Paryża do Sankt Petersburga. Branża samochodowa na tyle go wciągnęła, że w 1902 roku powstał pierwszy luksusowy samochód -BUGATTI,który został zaprojektowany przez markę DE DIETRICH.
Jednakże w roku 1907 Baron Eugène postanowił porzucić motoryzację i całkowicie poświęcić się branży AGD.
110 LAT TRADYCJI GOTOWANIA NA KUCHNIACH MARKI DE DIETRICH!!!!Marka De Dietrich stworzyła i wyprodukowała na rynek pierwsze na świecie urządzenie indukcyjne w 1984r i opatentowała je oraz wynalazła i opatentowała czyszczenie pirolityczne oraz gotowanie na parze!!!
Blisko 40 lat po zaprezentowaniu pierwszej kuchni zintegrowanej, De Dietrich odkrył ją na nowo w roku 2007 otrzymując nagrodę Prix Janus de l’industrie za piekarnik Color Martix z uchylnym panelem. Stworzył nową kolekcję, która wpisała się w wartości życia: wolności, spokoju, rozwoju osobistego. W dniu dzisiejszym dewiza Barona Jean de Dietrich:
„nie dla siebie samego, lecz dla innych” nadal ilustruje ponadczasowe założenia, aby nie tylko proponować przedmioty piękne, posiadające wewnętrzny blask perfekcji, lecz również być twórcą, inicjatorem nowej sztuki życia. I ta właśnie idea charakteryzuje działalność De Dietrich od powstania, aż do dnia dzisiejszego.
POZOSTAŁE TECHNOLOGIE I PATENTY MARKI DE DIETRICH:
1977– pierwsze projekty piekarników elektrycznych i wynalezienie i opatentowanie piekarnika do zabudowy!!!
1982 – pierwszy na rynku piekarnik pirolityczny,
1997 – rozwój piekarników z „zimnymi drzwiami”,
1997– wynalezienie i wyprodukowanie pierwszego w Europie urządzenie do gotowania wykorzystujące parę wodną.
1999 – największe na rynku pole indukcji (28 cm),
2000 – opatentowanie technologii Eolyse i Pirocontrol,
2001 – zmywarka do naczyń z technologią ICS I wyświetlaczem,
2001 – pole grzejne indukcyjne Boost o największej na rynku mocy (3600 W),,
2003 – pierwsza na rynku płyta gazowa DIVA ze sterowaniem sensorowym,
2003 – pierwsza na rynku płyta indukcyjna z funkcją programowania – Start Control,
2004 – funkcja gotowanie w Niskiej Temperaturze,
2004 – pierwsza na rynku ceramiczna płyta indukcyjna sterowana pilotem,
2007 – nowa zmywarka Quattro ze zróżnicowanymi trybami zmywania/model DQH745JE1/ oraz innowacyjna płyta indukcyjna Continuum z wolną strefą gotowania,
2011 – wprowadzenie na rynek największej „wolnej strefy do gotowania” – płyta indukcyjna Piano/model DTIM1000C/
Nieustanne poszukiwanie doskonałości było przez 325 lat historii i nadal jest dominującym elementem fi lozofi i marki De Dietrich.
Marka De Dietrich jest dumna z faktu, że sygnuje swe produkty oznakowaniem gwarantującym pochodzenie z Francji »Origine France Garantie«.
Dla wymagających konsumentów stanowi punkt odniesienia w poszukiwaniu produktów doskonałych pod względem parametrów, jakości i prestiżu.