Automatyczna KIEŁKOWNICA na NASIONA JOGURT WINO
Automatyczna elektroniczna kiełkownica - urządzenie do hodowania kiełków, produkcji wina ryżowego, jogurtu.
Dzięki systemowi nawadniania i podgrzewania sama zadba o odpowiednie warunki do hodowli wybranych produktów.
Urządzenie zapewnia idealne warunki do kiełkowania, nawadnia oraz utrzymuje odpowiednią temperaturę.
Specyfikacja techniczna:
- 8 trybów pracy (4 tryby kiełkowania, tryb produkcji jogurtu, tryb produkcji wina ryżowego, tryb Natto, tryb czyszczenia)
- Zasilanie: 230V 50Hz
- Moc: 20W
- Wbudowana grzałka zapewniająca odpowiednią do wybranego trybu pracy temperaturę
- 2 szalki do kiełkowania
- średnica: 26cm
- wysokość: 34cm
1.Green sprout:W celu wyhodowania kiełków z zielonych nasion, należy uzupełnić tacki. W tym trybie spryskiwacz będzie opryskiwał nasiona przez 2 minuty, po tym czasie przez 30 sekund co 20minut Czas hodowli w tym czasie wynosi 96 godzin. Temperatura wody 32-34°C, po czasie przewidzianym na pracę, Kiełkownica wyłącza się, a kiełki powinny być gotowe do spożycia.
2. Yellow sprout: Tryb do hodowli kiełków z żółtych nasion. W tym trybie woda jest rozpryskiwana przez 2 minuty, później co 20 minut przez 30 sekund. Czas pracy 120 godzin. W tej funkcji temperatura wody wynosi 30 -32°,. po czasie przewidzianym na pracę, Kiełkownica wyłącza się, a kiełki powinny być gotowe do spożycia.
3.Other bud seeding:Tryb do hodowli kiełków z pozostałych nasion. W tym trybie woda jest rozpryskiwana przez 2 minuty, później co 20 minut przez 30 sekund. Czas pracy 168 godzin. W tej funkcji temperatura wody wynosi 30-32°,. po czasie przewidzianym na pracę, Kiełkownica wyłącza się, a kiełki powinny być gotowe do spożycia.
4.Cold day fast Tryb do hodowli kiełków z nasion na zimno. W tym trybie woda jest rozpryskiwana przez 2 minuty, później co 20 minut przez 30 sekund. Czas pracy 168 godzin. W tej funkcji temperatura wody wynosi 36-38°,. po czasie przewidzianym na pracę, Kiełkownica wyłącza się, a kiełkipowinny być gotowe do spożycia.
5.Clean-Czyszczenie woda będzie rozpryskiwana przez 3 minuty.
6.Yogurt :W tej funkcji temperatura będzie utrzymywana na poziomie 38-40°C. Czas pracy wynosi 12godzin. W celu przygotowania jogurtu należy użyć mleka, bakterii oraz przygotować produkt zgodnie z przepisem i postawić do fermentacji w kiełkownicy.
7.Natto-tradycyjna japońska potrawa z soi fermentowanej bakteriami W tej funkcji temperatura będzie utrzymywana na poziomie 31-33°C. Czas pracy wynosi 20godzin. W celu przygotowania natto należy użyć soi oraz bakterii Bacillus subtilis var. natto oraz przygotować produkt zgodnie z przepisem i postawić do fermentacji w kiełkownicy.
8.Rice wine–Wino ryżowe W tej funkcji temperatura będzie utrzymywana na poziomie 28-31°C. Czas pracy wynosi 48godzin. W celu przygotowania wina należy użyć surowego ryżu oraz soji, lub skorzystać z innego przepisu. Postawić do fermentacji w kiełkownicy.
9. Wybieranie fukcji/opcji kiełkowania - ustawianie czasu
10. Start - STOP
11. Wybieranie funkcji/opcji potrawy- ustawianie czasu
Automatyczne podlewanie - wybierz jeden z 8 programów, a nasza kiełkownica zajmie się wszystkim sama :)
W zestawie:
- Kiełkownica
- Pompka wodna
- Zraszacz
- 2szt Szalki do kiełkowania
- Osłona przeciwsłoneczna
- Metalowa miska z pokrywką do produkcji jogurtu
- Polska instrukcja obsługi
- Oryginalne pudełko
1. Wlej wodę aż do oznaczonego poziomu.
2. Zamontuj pompkę, umieść komorę kiełkowania na podstawie, a szalkę w komorze.
3. Rozłóż kiełki na szalkach.
4. Uruchom urządzenie: wybierz opcje wybraną przez siebie opcję i naciśnij przycisk "Start up".
5. Jeśli jest taka potrzeba nałóż osłonę przeciwsłoneczną.
6. Zbierz wychodowane kiełki.