Stan produktu: Używany, sprawny, stan dobry.
AUTOMAT DO WYPIEKU CHLEBA renomowanej marki MEDION
Czy warto kupić wypiekacz do chleba? Zdecydowanie tak! Automat do wypiekania chleba ułatwi życie każdemu miłośnikowi świeżego, aromatycznego i chrupiącego pieczywa! Nie będziesz musiał rano biegać do sklepu po świeże bułeczki czy chleb
Solidny, funkcjonalny i kompaktowy, tak można opisać maszynę firmy MEDION. Zawiera 12 programów i jest również w stanie wyprodukować ciasto na makaron lub pizzę. Duży zakres funkcji umożliwia praktycznie dowolną recepturę pieczenia.
- Wypieka chleb o masie od 700 do 1000 g
- 12 różnych cyfrowych programów do pieczenia
- 3 ustawienia opiekania (jasne, średnie, ciemne)
Ciesz się zapachem i smakiem świeżo upieczonego chleba, kiedy tylko chcesz! Upiecz pyszny chleb o wadze 700 lub 1000 g. Wystarczy napełnić składnikami, ustawić pożądany program ciasta, masę chleba i stopień brązowienia skorupy i jest gotowy do pracy!
Dane techniczne
- Wyświetlacz LCD
- Moc 580 W
- 2 rozmiary pieczenia chleba: średni = 700 g duży = 1000 g
- Wyjmowane naczynie do pieczenia
- 3 rodzaje zbrązowienia pieczywa
- Funkcja zachowania ciepła
- Timer
- Biały kolor
- Funkcja Cool-Touch ( Chłodny w dotyku uchwyt )
- Powłoka antyprzywierająca
- Kilkanaście programów do wyboru
- Funkcja rozgrzewania
Wyświetlacz ułatwiający obsługę. Możliwe 3 ustawienia przyrumienienia skórki (miękkie, średnie, chrupiące).
Cechy wypiekacza do chleba MEDION MD 14752
12 programów którymi dysponuje wypiekacz do chleba Medion MD14752
- Podstawowy: Ugniataj, zostawiaj i piecz normalny chleb biały lub mieszany
- Biały chleb: Pieczywo z białej, bogatej w białko mąki i mąki francuskiej lekkie pieczywo z chrupiącą skórką.
- Chleb: pełnoziarnisty Do pieczenia pieczywa pełnoziarnistego z chrupiącą skórką
- Szybki 1: Szybki program chleba z białej mąki, proces pieczenia jest skrócony a chleb ma nieco bardziej wilgotną teksturę.
- Słodki chleb: program do wypieków, ciast, słodkiego chleba, do którego należy dodać dodatkowy cukier, rodzynki lub czekoladę
- Krótki program: Użyj tego programu, aby uzyskać lekki chleb; krótsze fazy odpoczynku i zaczynu sprawiają, że chleb jest mniejszy i bardziej spójny. Należy pamiętać, że woda dodana w szybkich programach 4 i 5 oraz w krótkim programie 6 musi mieć temperaturę 30–35 ° C.W takim przypadku należy podwoić ilość drożdży.
- Deser: Użyj tego programu do upieczenia biszkoptu lub deseru. Przed rozpoczęciem pieczenia włóż wszystkie składniki do formy do pieczenia i dobrze wymieszaj. Dzięki temu uzyskasz optymalny efekt pieczenia.
- Makaron: Użyj tego programu do zagniatania ciasta na makaron.
- Ciasto (wyrabianie ciasta): Użyj tego programu, aby zrobić ciasto drożdżowe na bułki, warkocze, a nawet ciasto do pizzy. Ciasto jest podgrzewane, aby mogło wzrosnąć, ale nie upieczone. Możesz zagnieść ciasto jak zwykle i w normalnym piekarniku piec
- Dżem: Użyj tego programu , by zrobić dżem
- Ciasto: Użyj tego programu do pieczenia ciasta. Ciasto twardnieje, ale nie unosi się tak wysoko jak ciasto chlebowe.
- Pieczenie: Ten program piecze wstępnie ciasto
Za pomocą timera można zaprogramować program pieczenia z wyprzedzeniem do 13 godzin. Wiele pieczywa wymaga długiego okresu odpoczynku, podczas którego ciasto może iść. Dzięki czasomierzowi i praktycznej funkcji podgrzewania maszyna do pieczenia chleba MEDION MD 14752 otwiera wiele możliwości dla indywidualnego planowania czasu.
Wieczorem możesz przygotować ciepły i świeży chleb na śniadanie następnego dnia.
Należy jednak zawsze pamiętać, aby nie używać drożdży, ale używać sody oczyszczonej, ponieważ suszone drożdże przestają reagować po kilku godzinach kontaktu z wodą lub innymi płynnymi składnikami.
P5