Ateny do zjedzenia
Autor: Bartek Kieżun
Wymiary: 21.0x27.0cm
Rok wydania: 2022
EAN: 9788383181882
Książka w przedsprzedaży. Wysyłka nastąpi po 12.10.2022 r., dacie premiery wskazanej przez wydawcę!
Informujemy, że w przypadku wyboru pozycji z przyszłą datą wydania, realizacja zamówienia (także jeśli obejmuje ono dodatkowo inne produkty) nastąpi dopiero po dacie jej premiery.
Jeśli data wydania ulegnie zmianie, niezależnie od naszego sklepu, książki będziemy wysyłać w innym dniu, jak tylko zostaną wprowadzone do sprzedaży
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować.
"Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy. To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim - o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce.
O autorze
Bartek Kieżun - specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w "Kukbuku", "Podróżach", "Twoim Stylu" i "Magazynie Wino". Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.