Ciasto jest gotowe do użytku od razu po wyjęciu z kartonu i świetnie nadaje się jako stymulacja wiosenna, lub do dokarmiania w okresach bezpożytkowych.
- Produkt dostosowany do potrzeb żywieniowych pszczół i oparty na naturalnej diecie,
- Receptura chroniąca bilans energetyczny Twoich pszczół,
- Gwarancja wysokiej przyswajalności i bezpieczeństwa dzięki naturalnym składnikom oraz właściwym składzie cukrów,
- Wysoka odporność na psucie mikrobiologiczne.
Pomada wodna specjalnego przeznaczenia. Stosowana jako pokarm dla pszczół
Składniki:
- Cukier
- syrop glukozowy
- woda
Właściwości organoleptyczne:
- Kolor: Biały
- Smak: Słodki
- Zapach: Lekko Słodki
- Struktura: Drobnokrystaliczna, twarda masa, plastyczna w temp. powyżej 30°C
Właściwości fizykochemiczne:
- Sucha masa: 88,2 - 90,0 %
- pH: 4,5 - 6,5
- SO2: < 10mg / kg
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 354 kcal, 1482 kJ
- Tłuszcz: 0,0 g, w tym kwasy tł. nasycone: 0,0 g
- Węglowodany: 88,6 g - w tym cukry: 79,8 g
- Białko: 0,0 g
- Sól 0,00 g
Profil cukrowy g/100g:
Sacharoza .......................... 76,8
Fruktoza ............................. <2,0
Glukoza ................................ 3,0
Maltoza ............................... <2,0
Laktoza ............................... <2,0
Suma cukrów ...................... 79,8
Okres trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji w nienaruszonym opakowaniu.
Przeznaczenie konsumenckie: Produkt stosowany w pszczelarstwie jako pokarm dla pszczół
Sposób przygotowania: Produkt specjalistyczny, wykorzystywany wg. własnego uznania i receptury.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. do 25°C przy wilgotności do 75%
Pakowanie: Produkt zapakowany w worek PE, umieszczony w kartonie
Alergeny: Produkt nie zawiera alergenów.
GMO: Zgodnie z deklaracją producentów składniki użyte do produkcji wyrobu nie są modyfikowane genetycznie.
Jonizacja: Produkt nie został jonizowany.