Anyż Gwiaździsty Cały 200g
Kraj pochodzenia
Wietnam
Najlepiej spożyć przed
30 listopada 2024
Opis produktu
Właściwości lecznicze anyżu znane są od wielu lat. Z powodzeniem stosowany jest w leczeniu kaszlu – działa wykrztuśnie oraz upłynnia wydzielinę zalegającą w oskrzelach. W medycynie wykorzystuje się najczęściej napar z nasion anyżku, można używać cukierków anyżkowych, które także wykazują działanie wykrztuszające.
Anyż w kuchni dodawany jest w bardzo niewielkich ilościach w związku z jego intensywnym smakiem i aromatem. Jest jedną z przypraw, które tworzą atmosferę i smak świąt Bożego Narodzenia. Obok goździków, kardamonu, cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej, ziela angielskiego i ziarenek kolendry jest składnikiem przyprawy do pierniczków.
Skład
Anyż gwiaździsty cały 100%
Opakowanie
Anyż gwiaździsty jest pakowany w worki typu doypack. Szczelne zamknięcie typu zipper umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie torebki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić od światła i obcych zapachów.
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki, różne orzechy, produkty zawierające gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.