Anyż gwiazdki
Anyż znajduje zastosowanie zarówno w kuchni orientalnej jak i europejskiej. Wykorzystuje się go do wyrobów cukierniczych, do dań z mięsa i drobiu. W kuchni chińskiej anyż jest pospolitą przyprawą, dobrze komponuje się z wołowiną i kurczakiem, podkreśla smak zup. W kuchni europejskiej anyż dodawany jest do kompotów owocowych i dżemów oraz używany do produkcji likierów.
Składniki: anyż.
Produkt może zawierać: gluten, orzechy, soję, seler, gorczycę, sezam, mleko, jaja, dwutlenek siarki i pochodne w/w wymienionych.
Alergeny: dwutlenek siarki, gluten, gorczyca, jaja, mleko, orzechy, seler, sezam, soja.
Wartości odżywcze w 100g/100ml produktu: wartość energetyczna - 1490 kJ / 355 kcal
- tłuszcz - 15,9 g
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
- węglowodany - 35,42 g
- w tym cukry - 0,0 g
- białko - 14,6 g
- sól - 0,04 g
Przechowywanie przed otwarciem: w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego w temperaturze poniżej 25 stopni C.
Przechowywanie po otwarciu: w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 1 kg
Masa brutto: 1.03 kg