„Ogródek Dziadunia- receptury od serca”, niewielka rodzinna firma, położona w malowniczej miejscowości Wąsosz Dolny w dolinie Warty, wyrosła na tradycji, miłości do przyrody i recepturach przekazywanych sobie przez pokolenia. „ Receptury znad Warty” przetrwały do dnia dzisiejszego, wykorzystują nadal dobrodziejstwa natury a ich autentyczność i jakość została uhonorowana wieloma nagrodami.
Aniołek Dziadunia ketchup łagodny, delikatny i aksamitny w smaku, powstaje z dojrzałych na słońcu pomidorów, przetartych i doprawiony naturalnymi przyprawami, bez dodatku skrobi i konserwantów. Stworzony przez mamę dla dzieci, by dać im to, co najlepsze. Autorski, rodzinny przepis, sama natura.
Ketchup łagodny to doskonały dodatek do:
- kanapek
- wędliny
- pieczeni
- frytek
- grillowanych warzyw
- zapiekanek
- pizzy
- świetnie sprawdzi się w dipach, sosach
Skład: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (71%), cebula, cukier, ocet spirytusowy 10%, sól, przyprawy, czosnek. Na wyprodukowanie 100g przecieru zużyto 300g świeżych pomidorów.