WAŻNE! Zamówienia wysyłamy w poniedziałki, wtorki i czwartki.
Nduja di Spilinga -440g
'Nduja to miękka, wędzona kiełbasa wytwarzana w mieście Spilinga w południowej Kalabrii. Doskonale nadaje się do smarowania na kanapki lub tosty, może być dodatkiem do sosów lub pizzy.
Powstaje wyłącznie z boczku i podgardla świń tuczonych na wolnym wybiegu, a doprawiana jest papryką pochodzącą z regionu Poro. Drobno mielone, dojrzewające mięso charakteryzuje się aksamitną gładkością.
Najwyższej jakości tradycyjny Włoski produkt, odmiana we flaku.
Skład:. Słonina wieprzowa, boczek, chilli, sól, olej słonecznikowy. Przechowywać w chłodnym miejscu. Produkowane bez konserwantów i barwników. Średnie wartości odżywcze na 100g produktu: Energia: 1613KJ/ 386 kcal, Tłuszcze 52+-3%g Węglowodany 1,5g+-3%, Białko 21,4+-3%g, Sól 2,3g+-3.
Kraj pochodzenia: Włochy
W miesiącach letnich polecamy dokupienie pudełka styrobox w zestawie z wkładem chłodzącym dostępnym na oddzielnej aukcji.
Gramatura: Zamawiając sery lub wędliny na wagę, prosimy pamiętaj, że nie mamy możliwości idealnego ukrojenia co do grama, ponieważ nie kroimy na plasterki, tylko na całe kawałki o wybranej wadze. Dlatego gramatury poszczególnych towarów mogą różnić się od zamawianych o +/- 10%.
WAŻNE! Jeśli zamawiasz przykładowo 500g Salami i 500g Prosciutto, a okaże się że w paczce jest tylko 450g Salami, sprawdź wagę Prosciutto - będzie go 550g lub nawet 600g.
Porcje: Zastrzegamy sobie prawo do dzielenia zamówienia na porcje - może się okazać, że np. twoje zamówione 500g dotrze w dwóch kawałkach po 250g. Staramy się unikać takiego podziału, ale niekiedy jest to nie możliwe.