Andrew James Espresso Machine Barista Coffee Machine with 15 Bar Pump and Milk Frother | Ideal for Home Kitchen | Reusable Stainless Steel Filter | Removable 1.4L Water Tank | Cup Warmer | 850W
SUPER OFERTA CENOWA!!! POLECAM
UWAGA !!!
PRZEDMIOT TYMCZASOWO NIEDOSTĘPNY /PRZEPRASZAMY
SPECYFIKACJA:
Ekspres do kawy Andrew James Jest idealny dla tych, którzy chcą odtworzyć kawę baristyczną w domu.
ŁATWY WYPEŁNIAJĄCY ZBIORNIK WODY O DUŻEJ POJEMNOŚCI - Zbiornik w tym ekspresie do kawy barista można wyjąć i zabrać do kranu w celu napełnienia, znacznie łatwiej niż w przypadku pobierania dzbanków do maszyny. Mieści 1,4 litra, więc masz mnóstwo do gotowania na parze i podgrzewania ekspresu do kawy, aby uzyskać idealne espresso.
CAPPUCCINO MACHINE MANDLE STEAM WAND - Użyj dyszy parowej na tej kompaktowej maszynie, aby stworzyć aksamitne mleko z równymi bąbelkami, aby przygotować pyszne napoje, takie jak Mochas lub Flat Whites.
OBEJMUJE CIEPŁE CUP I AKCESORIA - Ciepłe kubki są niezbędne do doskonałego espresso, dzięki czemu można podgrzać je, umieszczając je na górze maszyny barista. Dołączono również łyżkę pomiarową i sabotaż, aby ułatwić przygotowanie.
Jak zrobić idealne espresso w domu
Ekspres do kawy Andrew James jest idealnym wyborem dla każdego, kto chce z łatwością zrobić kawę w stylu baristy w domu. Może wykonywać jedno lub dwa zdjęcia espresso na raz i zawiera dyszę pary z regulowanym ciśnieniem, dzięki czemu można podgrzać mleko, aby uzyskać aksamitną teksturę wymaganą przez płaską biel, mokkę lub kawiarnię. Możesz również użyć go jako maszyny do cappuccino, dodając spienione mleko do espresso.
Czy potrzebujesz kupić dodatkowe filtry?
Ten ekspres do kawy zawiera zarówno pojedynczy, jak i podwójny kubek ze stali nierdzewnej, który można łatwo wyczyścić przez płukanie pod bieżącym kranem.
Jak duży nacisk należy stosować na Tampa The Beans?
Eksperci sugerują 30 funtów ciśnienia, ale to naprawdę trudno ocenić dokładnie w domu. Nasze sugestie to nie naciskanie zbyt mocno, ale nie naciskaj zbyt lekko; przynajmniej możesz cieszyć się wynikami eksperymentów, dopóki nie przyzwyczaisz się do tego, jak mocno powinieneś manipulować kawą.
Espusion Infusion Times
Espresso potrzebują czasu infuzji wynoszącego około 25 sekund (rzeczywisty czas zależy od osobistych preferencji). Jeśli pociągnięcie jest zbyt krótkie, espresso będzie miało niską objętość i kwaśny smak. Zbyt długo, a kawa będzie gorzka, a strzał będzie zawierał więcej kofeiny. Pod koniec wyciągania pianka nabiera brązowego koloru i właśnie ta pianka (crema) zawiera najwyższe stężenie kofeiny.
Regulowane ciśnienie pary
Idealna kawa jest subiektywną rzeczą, dzięki czemu można dostosować nacisk na dyszę pary, aby stworzyć idealny napój. Zacznij od różdżki dotykającej dna dzbanka i przesuń dzbanek w górę iw dół, aby pomóc w tworzeniu pęcherzyków. Nie napełniaj dzbanka zbyt mocno, aby zapobiec rozpryskiwaniu gorącego płynu. Niektórzy ludzie wolą parować mleko raz, podczas gdy inni uważają, że trzy wybuchy pary dają najlepsze rezultaty.
Czyszczenie urządzenia
Obudowę ze stali nierdzewnej maszyny barista można wycierać miękką, wilgotną szmatką. Tacę ociekową i zbiornik na wodę można czyścić w ciepłej wodzie z mydłem.
Powinieneś dążyć do odkamieniania maszyny raz w miesiącu. Użyj domowego produktu do usuwania kamienia w zbiorniku wody, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami zawartymi w instrukcji produktu, aby zakończyć proces.
Rodzaje napojów espresso
Espresso (30 ml espresso) Doppio (60 ml espresso) Risterro (22 ml skoncentrowanego espresso) Lungo (60 ml mniej skoncentrowanego espresso) Macchiato (60 ml espresso + kropka spienionego mleka) Cafe Noisette (60 ml espresso + 30 ml mleka na parze) Cappuccino (60 ml espresso + 60 ml parzonego mleka mleko + 60 ml spienionego mleka) Dry Cappuccino (60 ml espresso + 60 ml spienionego mleka) Americano (60 ml espresso + 90 ml gorącej wody) Affogato (60 ml espresso + 90 ml lodów waniliowych) Breve (60 ml espresso + 90 ml pół i pół) Mocha (60 ml espresso + 50 ml czekolady + 30 ml mleka na parze) Cafe Con Hielo (50 ml espresso + kostki lodu) Con Panna (60 ml espresso + 90 ml bitej śmietany) Flat White (60 ml espresso + 120 ml parzonego mleka) Latte (60 ml + 300 ml mleka gotowanego na parze + 2 ml spienionego mleka)
Jakiej kawy powinienem używać?
Ten ekspres do kawy barista nie zawiera młynka, więc musisz użyć kawy wstępnie zmielonej. Spróbuj znaleźć taki, który jest oznaczony do przygotowywania espresso, jeśli szlifowanie w domu sprawi, że nie będzie za dobrze. Jeśli lubisz mocniejszą kawę, wybierz ciemniejszą pieczeń.
Specyfikacje produktu
Wymiary urządzenia (włącznie z pokrętłem pary) L23.2cm x W27cm x H30.5cm
Taca ociekowa / powierzchnia kubka L20,5 cm x 13,7 cm x 13,5 cm
Waga 3,7 kg
Pojemność wody 1,4 litra
Minimalna temperatura 72 ° Maksymalna temperatura 86 °
Stal nierdzewna i tworzywo sztuczne
850 W 240 V 50 Hz.
Uchwyt filtra i filtra do mycia w zmywarce
Instrukcja: j. angielki
ZAPRASZAMY NA NASZE POZOSTAŁE AUKCJE.