AMYLON Budyń Czekoladowy (Bezglutenowy) BIO 40 g
SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartosci tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS: Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Warość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal; Tłuszcz: 2,3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g; Węglowodany: 73 g; w tym cukry: <0,5 g; Białko: 4,8 g; Sól: 0,03 g;
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja) WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI WEGAŃSKI: WEGAŃSKI CERTYFIKAT BIO: jest Kraj Producenta: Czechy
Amylon Budyń czekoladowy ekologiczny 40 g
Amylon Budyń czekoladowy ekologiczny 40 g