AMLOU - PASTA Z PRAŻONYCH MIGDAŁÓW Z OLEJEM ARGANOWYM - 250g
Amlou jest gęstą, brązową pastą o konsystencji podobnej do masła orzechowego. Otrzymuje się ją w wyniku mielenia prażonych migdałów wraz z miodem i olejem arganowym.
Jest to przysmak pochodzący z Berberii, historycznego, południowego regionu Maroka. Pasta amlou jest również znana jako Swassa i używana jako uniwersalna przyprawa. Jest znana jako bardzo zdrowy dip do warzyw oraz idealne smarowidło do pieczywa dzięki wysokiej zawartości oleju arganowego.
Tradycyjnie jest spożywana na śniadanie lub popołudniową herbatę z najwybitniejszymi marokańskimi chlebami, naleśnikami i ciastkami. Marokańczycy szeroko stosują ją do gotowania i pieczenia.
Przedstawiamy Państwu pastę wykonaną z oryginalnej, marokańskiej receptury. Nasze amlou nie zawiera żadnych konserwantów, przygotowane zostało tylko z naturalnych składników!
Niepowtarzalny smak!
100% naturalny wyrób!
Skład:
- 73% prażone migdały
- 22% spożywczy olej arganowy
- 5% miód
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna - 2763 kJ / 660 kcal
- Tłuszcze - 62 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7 g)
- Węglowodany - 5 g (w tym cukry - 0 g)
- Błonnik - 3 g
- Białko - 19 g
- Sól - 0 g
Sprawdź nasze inne produkty prosto z Maroka!
Przy zakupie powyżej 150 zł - PRZESYŁKA GRATIS!
REALIZUJEMY ZAMÓWIENIA HURTOWE!
Odwiedź nas na facebooku: www.facebook.com/MarrakeshDaryMaroka