AMINOQUELANT CA 1L wapniowy
Skład: wolne aminokwasy 4,6%,tlenek wapnia 8% azot całkowity(N) 4,9%,azot organiczny 0,9% bor(B) 0,2%,materia organiczna 6,8%
AminoQuelant®-Ca wpływa na poprawę jakości owoców i warzyw. Zabiegi wykonywane w trakcie dojrzewania owoców poprawiają ich jędrność i soczystość oraz nadają im charakterystyczne walory handlowe. Owoce są miękkie, dobrze zaopatrzone w wapń, co również poprawia ich jakość i wpływa na mniejsze uszkodzenia w trakcie pakowania oraz transportu. AminoQuelant®-Ca dzięki aminokwasom działa skutecznie także w trakcie niskich lub wysokich temperatur. Kiedy mobil- ność wapnia w roślinie znacząco spada, jego bezpośredni deficyt przekłada się na pogorszenie jakości plonu i występo- wanie chorób fizjologicznych.
Zalety Aminoqualant:
-uzupełnia niedobory wapnia
-zwiększa jakość i ilość plonu-poprawia odporność roślin na stres-regeneruje uszkodzenia roślin