Amino Żurek śląski 46 g
Żurek śląski. Amino Żurek śląski powstaje z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw i innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych. Amino - kuchnia polska
Składniki:
mąka [ŻYTNIA (40%), PSZENNA];sól;boczek wieprzowy (11%) (boczek, sól);ziemniaki (9,5%);tłuszcz palmowy;preparat serwatkowy (MLEKO);wzmacniacze smaku: glutaminian monsodowy, inozynian disodowy i guanlylan disodowy;maltodekstryna;kwas: kwas cytrynowy;skrobia ;cukier;przyprawy: czosnek (1,3%), pieprz;LAKTOZA;majeranek;drożdże wędzone;aromaty;aromat dymu wędzarniczego
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna: 110 kJ / 25 kcal
- Tłuszcz: 0.80000
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 0.50000
- Węglowodany: 3.50000
- Cukry: 0.60000
- Białko: 0.80000
- Błonnik: 0.30000
- Sól: 0.90000