UWAGA! Najlepiej spożyć przed końcem 21.06.2023
Fondant mocno czekoladowy to propozycja dla najprawdziwszych fanów czekolady. Lekko płynny, wilgotny środek i chrupiąca czekoladowa skorupka – to połączenie idealne !
Wybornie smakuje z filiżanką ulubionej kawy – koniecznie wypróbuj !
Do przygotowania kremu potrzebujesz:
4 jajka
125g miękkiego masła
Okrągłą formę do pieczenia o średnicy 24 cm, wysmarowaną masłem.
Dlaczego warto wybrać Fondant mocno czekoladowy Alsa ?
✔️ Łatwy i szybki w przygotowaniu
✔️ Klasyczny smak, który świetnie łączy się z różnymi wypiekami i deserami
Sposób przygotowania :
1. Piekarnik nagrzej do 210 stopni z funkcją termoobiegu.
2. Zawartość saszetki wsyp do miski.
3. Dodaj jajka i masło, całość wymieszaj mikserem do połączenia składników (około minuty).
4. Masę przelej do przygotowanej wcześniej formy i piecz około 12 minut. Ciasto przy krawędziach powinno być dopieczone, a na środku formy nadal lepkie, pozostawiając ślady czekolady (możesz sprawdzić to drewnianym patyczkiem).
Masa netto: 360 g
Producent: ALSA FRANCE S.A.S. Z.I. Le Chimpy 67130 SCHIRMECK
Dystrybutor: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
EAN: 3027030015689