Flan z jajkiem i karmelem Alsa to tradycyjny deser prosto z Francji. Jego wykonanie zajmie Ci dosłownie chwilę, a smakiem pysznej tarty będziesz cieszyć się jeszcze długo po jej przygotowaniu. Dodatek wanilii z Madagaskaru podkreśla wyjątkowość tego wspaniałego deseru i sprawia, że trudno będzie Ci się oprzeć kolejnym kawałkom.
Flan aux oeufs Alsa to tradycyjny deser prosto z Francji.
Opakowanie zawiera 2 saszetki, każda po 75 g z mieszanką do przygotowania deseru oraz 2 saszetki, każda po 50 g z płynnym karmelem.
Dlaczego warto wybrać Flan waniliowy z jajkiem i karmelem Alsa?
✔️ Łatwy i szybki w przygotowaniu
✔️ Klasyczny smak, który świetnie łączy się z różnymi wypiekami i deserami
Do przygotowania deseru potrzebujesz:
0,5 litra mleka
5 kokilek
Sposób przygotowania:
1. Dno każdej kokilki wylej karmelem, używając jednej z saszetek z płynem. Foremki umieść w zamrażarce na czas przygotowania deseru.
2. Mleko wlej do rondelka, dodaj zawartość saszetki z proszkiem i wymieszaj rózgą kuchenną do połączenia składników.
3. Podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając cały czas rózgą kuchenną, około 2 minut. Zagotuj.
4. Masę przelej do przygotowanych wcześniej kokilek i pozostaw w lodówce do schłodzenia na co najmniej 1,5 godziny.
Masa netto: 250 g
Producent: ALSA FRANCE S.A.S. Z.I. Le Chimpy 67130 SCHIRMECK
Dystrybutor: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Mieszanka do przygotowania deseru (flan) waniliowego 2 x 75 g i karmel 2 x 50 g.
Składniki: 60% deser (flan): cukier, skrobia kukurydziana, dekstroza, 4,1% JAJO, substancja żelująca (karagen), koncentrat minerałów z MLEKA, naturalny aromat wanilii Bourbon, ziarenka wanilii Bourbon, barwniki (annato norbiksyna, ryboflawiny). 40% karmel: cukier, woda.
Możliwa obecność GLUTENU (z jęczmienia), SOI, ORZECHÓW.
Deser (flan) można podzielić na 10 porcji.