ALPRO
Barista do kawy – Napój Migdałowy z wapniem 1L zestaw 6 + 2 GRATIS
Masz ochotę na pyszne cappuccino? A może chodzi Ci po głowie subtelne latte macchiato z delikatną pianką? W takim połączeniu nie może zabraknąć naszego kultowego napoju Alpro Barista Migdałowego. Produkujemy go w 100% na bazie roślin, dzięki czemu nie zawiera laktozy. Jest bezglutenowy, stanowi źródło wapnia, a do tego niską zawartość cukrów. A jak cudownie się pieni! To nasza roślinna alternatywa dla mleka. Dodaj ją do swojej ulubionej kawy i rozpocznij dzień ze smakiem!
Najważniejsze korzyści
- Doskonale się pieni
- Źródło wapnia
- Niska zawartość cukru
- 100% roślinny
- Naturalnie bez laktozy
- Bezglutenowy
- Naturalnie niska zawartość tłuszczu
Migdałowe latte macchiato
Składniki:
800 ml napoju migdałowego Alpro Barista
4 espresso albo inne mocne kawy
Sposób przygotowania:
KROK 1
Zrób cztery espresso lub cztery małe filiżanki dobrej, mocnej kawy
KROK 2
Delikatnie podgrzej napój migdałowy Alpro Barista ciągle mieszając (uważaj, aby nie zagotować!)
KROK 3
Kiedy już się podgrzeje, ubij napój migdałowy Alpro Barista, aż utworzy
się lekka pianka. Powinna pojawić się błyskawicznie, bo taki był plan!
KROK 4
Przełóż piankę do filiżanek wypełnionych kawą. Tylko powoli! Żeby warstwy się nie zmieszały. I już. Właśnie udało ci się zacząć dzień w dobrym stylu. Ciasteczko w nagrodę!
Skład
woda, migdały (2,5%), cukier, fruktoza, regulator kwasowości (fosforany potasu), wapń, naturalny aromat, stabilizatory (guma gellan, guma guar), sól morska.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1 do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze do +7°C, nie dłużej niż 5 dni.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza na 100 ml: Energia: 24 kcal/ KJ, tłuszcz 1,2 g, kwasy nasycone 0,1g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,9 g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,2 g, węglowodany 2,6 g, cukry 2,5 g, błonnik 0,3 g, białko 0,5 g, sól 0,08 g, wapń: 120 mg, sód: 0,03 g.