Alosa Kwas chlebowy zgrzewka 6 litrów naturalny
KRÓTKI TERMIN: 09.04.2024
✳️ Naturalnie fermentowany kwas jest znany ponad 1000 lat jako tradycyjny napój rodzinny.
✳️ Z wielką miłością z ponad 100 tradycyjnych przepisów starannie wybraliśmy najlepszy Litewski kwas chlebowy, bez sztucznych substancji słodzących, barwników i aromatów.
✳️ Napój smakuje tak samo jak 1000 lat temu.
✳️ Sprzedawany jest w przyciemnianej butelce typu PET, która sprawia, że kwas długo zatrzymuje swoje walory smakowe.
Składniki:
- ⭐woda
- ⭐syrop cukrowy i/lub syrop glukozowo/fruktozowy
- ⭐koncentrat kwasu zbożowego 3% (żyto, jęczmień, pszenica)
- ⭐drożdże
- ⭐dwutlenek wędla
- ⭐regulator kwasowości - kwas cytrynowy
- ⭐substancja konserwująca - benzoesan sodu
Choć kwas chlebowy uważany jest za napój bezalkoholowy, występują w nim śladowe ilości alkoholu. Kwas chlebowy palony posiada charakterystyczny słodko-kwaśny smak, który doskonale zaspokaja pragnienie. W butelce występuje naturalny osad, który może osiadać na dnie. Przed otwarciem produkt należy wstrząsnąć. Kwas chlebowy korzystnie wpływa na układ trawienny co sprawia, że jest doskonałym napojem na cały rok.
Dlaczego należy pić kwas chlebowy?
⚙️Kwas chlebowy odbudowuje naturalną florę bakteryjną w jelitach.
⚙️ Poprawia przemianę materii i ułatwia trawienie.
⚙️Jest pomocny w leczeniu schorzeń jelitowych, szczególnie pomaga przy nadkwasocie i wzdęciach.
⚙️Napój ten wspomaga również działanie układu odpornościowego i wzmacnia układ sercowo-naczyniowy.
⚙️Jako naturalny probiotyk wspierający nasze jelita, kwas chlebowy jest dobry również dla odporności.
⚙️Napój ze sfermentowanego chleba jest także naturalną skarbnicą witamin, przede wszystkim witamin z grupy B, a także witamin A i C, znajdziemy w nim też bogactwo składników mineralnych, na przykład magnezu i cynku.