ALLNUTRITION APPLE + MANGO IN JELLY 1000 G
- OPAKOWANIE: 1000 G, OWOCE: 80 %, ILOŚĆ KALORII NA 100G: TYLKO 54 KCAL
- PRZEPYSZNY SMAK JABŁKA I MANGO W DELIKATNYM ŻELU
- ZAWARTOŚĆ OWOCÓW TO AŻ 80%!
- NIE DODALIŚMY ANI GRAMA CUKRU DO TEJ FRUŻELINY
- SŁODZONE ERYTRYTOLEM
- BEZ ASPARTAMU!
- DOSKONAŁY DODATEK DO NALEŚNIKÓW, FIT DESERÓW I WYPIEKÓW
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA I DO ZAPIEKANIA
- SMAK ZAKAZANEGO OWOCU!
- ŚWIETNIE SPRAWDZI SIĘ W KUCHNI
ALLNUTRITION APPLE MANGO IN JELLY to inaczej owoce w żelu tzw. Frużelina, w którym to zanurzone zostały kawałki owoców jabłka i mango. APPLE MANGO IN JELLY swą lekką konsystencją przypomina nieco kisiel, w którym zanurzyliśmy kawałki owoców jabłka i mango. Nasze frużeliny powstają tylko z najwyższej jakości owoców.
Apple Mango In Jelly możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
Jabłka to owoce niskokaloryczne, które wspomagają kuracje odchudzające – jedno jabłko to tylko 55 kalorii. Owoce te zawierają m.in. witaminę C, błonnik, potas i żelazo. Jabłka mają nie tylko mało kalorii, tłuszczu i sodu, ale zawierają też witaminy i minerały. Błonnik zawarty w jabłkach pomaga regulować poziom cholesterolu oraz cukru we krwi. Obniża on także ciśnienie tętnicze krwi i poprawia perystaltykę jelit. Błonnik zmniejsza też uczucie głodu. Pektyny obecne w jabłku wiążą wodę i dzięki temu wydłużają uczucie sytości.
Jabłka mają niską wartość na indeksie glikemicznym, zatem są zalecane do spożywania przez osoby chorujące na cukrzycę lub hiperglikemię (nie dotyczy soku). Zawierają one witaminę C, która wzmaga odporność, potas i magnez dla zdrowego układu nerwowego. Wspomaga oczyszczanie i poprawia elastyczność skóry, usprawnia funkcjonowanie komórek i bierze udział w produkcji kolagenu. Jabłka mają bardzo wiele korzyści.
Mango jest dobrym źródłem witamin i minerałów, a także węglowodanów, zapewniających nam solidny zastrzyk energii. Zestaw witamin w mango obejmuje witaminę C, A, E, K oraz niektóre witaminy z grupy B. Wartościowe składniki uzupełniają zawarte w nim antyoksydanty. Wspiera też zdrowie i pozytywnie wpływa na wygląd.
Składniki aktywne:
- Opakowanie 1000 g
- Apple + Mango In Jelly
- Zawartość 100 g zaw:
- Wartość energetyczna 54 kcal
- Tłuszcz 0 g
- -w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 23 g
- -w tym cukry 9 g
- -w tym poliole 10 g
- Błonnik 1,2 g
- Białko 0 g
- Sól 0,02 g
Zalecane porcjowanie:
Zawiera naturalnie występujące cukry. Nie należny stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mięć efekt przeczyszczający. Ciemnienie produktu w czasie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym. Może zawierać zboża zawierające gluten, soje, mleko, orzechy, orzeszki ziemne i produkty pochodne. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 2°C do 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 2°C do 10°C.
Składniki: mango (50%), jabłka (30%), substancja słodząca: erytrytol, woda, skrobia modyfikowana, barwnik: karoteny, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromaty, substancja słodząca: sukraloza.