ALLNUTRITION APPLE CINNAMON IN JELLY 1000 G
- PRZEPYSZNY SMAK JABŁKA Z CYNAMONEM
- ZAWARTOŚĆ OWOCÓW TO AŻ 80%!
- SŁODZONE ERYTRYTOLEM
- DOSKONAŁY DODATEK DO WSZELAKICH DAŃ I DESERÓW
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA JAK I DO ZAPIEKANIA
ALLNUTRITION APPLE CINNAMON IN JELLY to inaczej owoce w żelu tzw. Frużelina, w którym to zanurzone zostały kawałki owocu jabłek z dodatkiem cynamonu. Produkt otrzymany z najwyższej jakości owoców.
ALLNUTRITION APPLE CINNAMON IN JELLY możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.
Czy przetwory z jabłek trzeba zrobić, gdy tylko w sklepach i na bazarkach pojawiają się pyszne, soczyste i pachnące jabłka. Nie! Mamy na to rozwiązanie, ponieważ pomocą przychodzi nam APPLE IN JELLY, który przyda w każdej kuchni. Mało kto nie lubi jabłek, a bardzo łatwo przygotować z nich pyszne dania i desery. Poza tym zapach i smak jabłek z nutą cynamonu to jeden z najpiękniejszych zapachów jesieni i świąt!
Kochacie szarlotkę? my również! Tak właśnie smakuje nasz Apple Cinnamon In Jelly! W dodatku idealnie komponuje się z naszym ALLNUTRITION PROTEINEO BREAD.
Zalety Jabłka:
Jabłka to owoce niskokaloryczne, które wspomagają kuracje odchudzające – jedno jabłko to tylko 55 kalorii. Owoce te zawierają m.in. witaminę C, błonnik, potas i żelazo. Jabłka mają nie tylko mało kalorii, tłuszczu i sodu, ale zawierają też witaminy i minerały. Błonnik zawarty w jabłkach pomaga regulować poziom cholesterolu oraz cukru we krwi. Obniża on także ciśnienie tętnicze krwi i poprawia perystaltykę jelit.
Błonnik zmniejsza też uczucie głodu. Pektyny obecne w jabłku wiążą wodę i dzięki temu wydłużają uczucie sytości.Jabłka mają niską wartość na indeksie glikemicznym, zatem są zalecane do spożywania przez osoby chorujące na cukrzycę lub hiperglikemię (nie dotyczy soku). Zawierają one witaminę C, która wzmaga odporność, potas i magnez dla zdrowego układu nerwowego. Wspomaga oczyszczanie i poprawia elastyczność skóry, usprawnia funkcjonowanie komórek i bierze udział w produkcji kolagenu. Jabłka mają wiele korzyści. JEDZMY JABŁKA!
Cynamon to bowiem skarbnica licznych substancji zdrowotnych, z których za najcenniejsze uważa się aldehyd cynamonowy, który nadaje cynamonowi charakterystyczny zapach i wykazuje właściwości antynowotworowe. Dodaje energii i witalności, jest wspaniałym źródłem wapnia, żelaza i manganu. Pobudza trawienie, zaopatruje organizm w błonnik pokarmowy, zapobiega nadkwaśności oraz działa przeciwbiegunkowo. Hamuje rozwój i zwalcza bakterie oraz drożdże, dzięki czemu stosowany może być także jako naturalny konserwant. Działa przeciwzapalnie.