WIOSENNA PROMOCJA Z OKAZJI DNIA KOBIET ;))))
Mieszanka oczyszczająca prosto z Australii, stworzona ze starannie wyselekcjonowanych składników organicznych, które poprawią odporność Twojego organizmu, pomogą w jego detoksykacji i stymulowacji metabolizmu. Jest szczególnie bogata w witaminy A,E,C,K,B oraz w silne antyoksydanty. Pozwala łatwo i przyjemnie uzupełnić niedobory składników mineralnych przed nadchodzącą wiosną.
Dodaj 1 łyżeczkę dziennie do ulubionego koktajlu i ciesz się pięknym kolorem i sporą dawką zdrowia.
Idealnie pasuje do koktajli, wypieków, klusek, makaronów, sosów i wszystkiego co tylko przyjdzie Ci do głowy.
Po kulinarne inspiracje i wiele cennych informacji zapraszamy na www.superfoodsconcept.pl
Co znajdziesz w naszej mieszance?
Składniki: lucerna w proszku, Chlorella, Matcha, spiruliny, szpinak w proszku, jarmuż liofilizowany
- lucerna w proszku: bogata w takie składniki mineralne, jak wapń, magnez, potas, fosfor i żelazo. Zawiera ponadto sporą ilość witamin z grupy B, a także witaminy C, E i K. Jest także źródłem białka, błonnika, niezbędnych kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy.
- Chlorella: uważa się ją za pierwszorzędną substancję detoksykującą. Dostarcza aminokwasów, cukrów, kwasów nukleinowych i witamin (przede wszystkim witamin z grupy B, witaminy A, C oraz kwasu foliowego) i wiele innych substancji. Dzięki temu chlorella to jedna z najlepszych substancji spożywczych ułatwiających regenerację i oczyszczenie organizmu
- Matcha: sproszkowana japońska zielona herbata - jest bogatym źródłem antyoksydantów, , wykazuje działanie wspomagające odchudzanie - redukuje apetyt oraz przyspiesza metabolizm, a także alkalizuje organizm.
Matcha jest źródłem nie tylko antyoksydantów, ale i witamin. Wspomaga układ odpornościowy, a więc jej picie jest doskonałym elementem profilaktyki wielu infekcji. Badania wskazują, że zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca.
- Spirulina zielona: jest uznana za najbogatsze źródło składników odżywczych, określa się ją jako mleko Matki Ziemi, głównie z uwagi na wyjątkowo wysokie stężenie bardzo rzadkiego kwasu gamma-linolenowego (GLA)
- Szpinak w proszku: ma silne właściwości antynowotworowe i chroni przed miażdżycą. Jest to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny – znanych przeciwutleniaczy. Poza tym szpinak bogaty jest również w potas, żelazo i kwas foliowy.
- jarmuż liofilizowany: Jarmuż zawiera dużo witaminy C i innych przeciwutleniaczy, które doskonale poprawiają pracę układu odpornościowego i chronią przed chorobami. Jest też doskonałym źródłem witamin z grupy B — które dają naturalną energię. Obfituje również w błonnik, przez co wpływa na prawidłowe działanie ukladu pokarmowego. Jest też bogaty w witaminę K, która zapewnia zdrowie kości.