ProbioBalance by Aliness® FORTE 30 kapsułek Vege Suplement diety *Utrzymanie prawidłowego funkcjonowania jelit
ProbioBalance by Aliness® FORTE zawiera specjalnie wyselekcjonowane szczepy bakterii dedykowane osobom o zwiększonym zapotrzebowaniu organizmu na bakterie oraz różnorodność szczepów.
Suplement diety ProbioBalance by Aliness® FORTE zawiera 60 miliardów bakterii w każdej kapsułce. Każda bakteria została pokryta podwójną warstwą lipidową zapewniającą skuteczną barierę i umożliwiającą bezpieczne przechodzenie bakterii przez kwaśne środowisko żołądka, aby dotrzeć do jelit w stanie nienaruszonym, gdzie ma wykazywać swoją aktywność biologiczną.
W celu zapewnienia najwyższej jakości produktu przez cały okres daty jego ważności, na etapie produkcyjnym, dodawane jest 20% naddatku technologicznego czyli ok. 20% więcej bakterii do każdej kapsułki.
Zastosowanie mikrokapsułkowanych bakterii kwasu mlekowego wymaga specyficznej, opatentowanej metody analizy, dostępnej u producenta, w celu ilościowego określenia żywych komórek bakterii (cytometrii przepływowej). Patent no RM2009A000591
Dedykowana seria produktów:
ProbioBALANCE to rewolucyjna i kompleksowa seria 10 produktów probiotycznych o specjalnie wyselekcjonowanych szczepach bakterii, dedykowanych do różnych grup wiekowych, wspomagająca prawidłowe funkcjonowanie jelit. Produkty zostały opracowane przez polskich i włoskich technologów.
Bakterie mikrokapsułkowane:
Opatentowana technologia MICROENCAPSULACJI to podwójna warstwa lipidowa otaczająca komórkę bakteryjną. Tak rewolucyjne rozwiązanie gwarantuje prawie 100 % przeżywalności bakterii przy przejściu przez żołądek/dwunastnicę. Bakterie mikrokapsułkowane są kilka razy mocniejsze niż liofilizaty, dlatego wystarczy 5 razy mniej bakterii, żeby uzyskać taki sam stopień kolonizacji w jelita.
Niska aktywność wodna (aw):
Bakterie probiotyczne są bardzo wrażliwe na środowisko wodne. Producenci często stosują, jako wypełnienie różnego rodzaju błonniki czy też inulinę. Ich środowisko nie jest korzystne dla bakterii, ponieważ ich aktywność wodna jest powyżej <0,2.
Aktywność wodna nośnika ma w przypadku probiotyków kolosalne znaczenie. To nośnik ma najbliższy kontakt z bakteriami przez cały czas. Jeżeli aktywność wodna jest powyżej aw>0,2 to enzymy zawarte w bakteriach zaczynają się aktywować doprowadzając do ich umierania.
Jeżeli nie stosujemy nośnika o odpowiedniej aktywności wodnej to różne zabezpieczenia stosowane przez firmy jak kapsułki celulozowe, DerrCaps czy nawet blistry alu-alu na niewiele się zdadzą.
Produkty ProbioBALANCE jako pierwsze na świecie zawierają innowacyjny PREBIOTYK – złożony polisacharyd (dietetyczny błonnik rozpuszczalny) Fibregum™ Bio Law (posiada certyfikat organic/BIO) o aktywności wodnej poniżej aw<0,2 czyli bezpiecznej dla bakterii. Enzymy w bakteriach przy tak niskiej aktywności wodnej nie wpływają na metabolizm bakterii.
Dodatkowo Fibregum™ jest doskonałym prebiotykiem o dużo lepszym działaniu niż inulina. W przeciwieństwie do inuliny Fibregum™ jest dużym polisacharydem jest on fermentowany przez bakterie wolniej (ma wydłużony czas fermentacji) bez gazów, wzdęć jak to ma miejsce przy inulinie.
Butelki ze szkła fioletowego (Violet Glass):
Szkło fioletowe działa jak naturalny filtr, który chroni przed światłem słonecznym i poprawia jakość wrażliwych substancji. Szkło fioletowe blokuje pełne spektrum światła widzialnego za wyjątkiem części fioletowej. To unikalne połączenie zapewnia optymalną ochronę przed procesami starzenia i utleniania szczególnie wrażliwych substancji. Ochrona bakterii szkłem fioletowym jest rewolucyjnym sposobem zapewnienia wysokiej jakości produktu ProbioBalance.
Poniżej przedstawiamy badanie pokazujące różnice w przechowywaniu substancji. Zalecamy zachowanie naszych butelek i wykorzystanie ich w kuchni do przechowywania ziół, nasion czy leków.
Test przechowywania szczypiorku przez okres 2 miesięcy.
Test przechowywania pomidorka „Cherry” przez okres 7 miesięcy.
Liczne badania kliniczne:
Wszystkie szczepy zawarte w ProbioBALANCE posiadają liczne, udokumentowane badania kliniczne oraz technologiczne.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1-2 kapsułki dziennie podczas posiłku.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Składniki:
Składniki: Prebiotyk - Polisacharyd Fibregum™ Bio LAW (aw<0,2%), Babka Lancetowata* - ekstrakt (Plantago Lanceolata), Bifidobacterium breve BR03, Lactobacillus acidophilus LA02, Bifidobacterium animalis lactis BS01, Lactobacillus plantarum LP01, Lactobacillus paracasei LPC00,Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103, Lactobacillus plantarum LP09, Lactobacillus casei LC03, Streptococcus thermophilus YO8, Bifidobacterium longum BL03, Bifidobacterium bifidum BB01, Lactobacillus crispatus LCR01, Lactobacillus salivarius CRL1328, otoczka bakterii: estry glicerynowe kwasów tłuszczowych, otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza).
*Babka Lancetowata przyczynia się do utrzymania normalnego funkcjonowania jelit
Warunki przechowywania: Produkt może być przechowywany w warunkach pokojowych.
Chłodzenie wydłuży okres przydatności do spożycia. Należy unikać temperatur powyżej 25 °C.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Producent:
MedicaLine
Ostrowiec 150
05-480 Karczew
DATA WAŻNOŚCI: 02/2023
GRATIS dostaniesz miód wielokwiatowy w poręcznym słoiczku.
Miód wielokwiatowy, zwany potocznie miodem tysiąca kwiatów, pszczoły wytwarzają z nektarów zebranych z wielu roślin miododajnych kwitnących na polach, w sadach, lasach i na łąkach w tym samym czasie. Właściwości miodu wielokwiatowego zależą od zawartości poszczególnych rodzajów nektaru pozyskiwanych przez pszczoły z różnych gatunków kwiatów, krzewów i drzew. Jak w każdym typie miodu, tak i w miodzie wielokwiatowym dominują węglowodany – glukoza i fruktoza, które stanowią główne źródło kalorii i łatwo przyswajalnej energii. Łyżeczka miodu wielokwiatowego o wadze ok. 12 g to 40 kcal. Cukry proste występują w większej ilości w miodzie wiosennym, natomiast miód wielokwiatowy zbierany w pełni lata zawiera więcej enzymów, składników mineralnych i substancji aktywnych o działaniu przeciwdrobnoustrojowym. Co jeszcze znajdziemy w miodzie? Przede wszystkim kwasy organiczne (jabłkowy i cytrynowy), woski oraz pierwiastki i witaminy takie jak: magnez, wapń, żelazo, krzem i fosfor, witamina A, C, niacyna, tiamina, pirydoksyna, witamina B12. Do prozdrowotnych właściwości miodu wielokwiatowego zalicza się działanie hepatoprotekcyjne, przeciwmiażdżycowe i antyalergiczne. Ponadto miód wpływa korzystnie na trawienie, reguluje ciśnienie tętnicze krwi i wzmacnia odporność. Ze względu na bogactwo składników odżywczych miód wykorzystywany jest do produkcji kosmetyków. Stanowi składnik kremów o działaniu wygładzającym, regenerującym naskórek i zapobiegającym pękaniu skóry.
Małe słoiczki z miodkiem świetnie sprawdzają się do śniadań na wycieczkę, czy w domu. Dobrze smakują i jeszcze lepiej wyglądają, umil czas profesjonalnym produktem.
Skład: miód wielokwiatowy.
Białko 0,4g
KTN 0g
Sól 0g
Tłuszcz 0g
w tym Cukry 75g
Węglowodany 75g