ALINESS Lactoferrin LFS 90% 100 mg
60 kapsułek
Laktoferyna została odkryta w 1939 roku, jako czerwona frakcja białka w mleku krowim. Po ponad kilkunastu latach badań została wyizolowana z mleka krowiego i ludzkiego. Jej charakterystyczną cechą był czerwony kolor podczas inkubacji z jonami żelaza, z tym wiąże się nazwa pochodząca z języka łacińskiego: „lacto” – mleczny i „ferrum” – żelazo. W ciągu następnych 20 lat odkryto strukturę tego białka, jego właściwości i wielokierunkowe działanie.
Laktoferyna jest złożoną cząsteczką, która występuje w wielu płynach biologicznych u zwierząt, szczególnie w mleku ssaków. Laktoferyna jest glikoproteiną mającą zdolność wiązania jonów żelaza i wpływa na szereg funkcji biologicznych w organizmie. Jest białkiem o strukturze chemicznej zbudowanej z pojedynczego łańcucha polipeptydowego, który zawiera 703 aminokwasy. Laktoferyna może mieć różne pochodzenie: ekstrahowana z mleka ludzkiego lub krowiego (Lfs) lub może występować jako mniej aktywny bydlęcy hydrolizat laktoferyny (LH). Laktoferyna bydlęca jest najlepiej przebadana, a w przeprowadzonych badaniach wykazano bezpieczeństwo jej stosowania oraz wysoki potencjał jej stosowania.
Produkt nie posiada laktozy. W procesie wyciągania białek z mleka zostaje usunięta laktoza.
Witamina C: przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania zębów, naczyń krwionośnych, skóry, dziąseł, chrząstek, kości, przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji układu odpornościowego w trakcie i po dużym wysiłku fizycznym, przyczynia się do ochrony składników komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym, zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego, przyczynia się do prawidłowego pozyskiwania energii w procesach metabolicznych, przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, przyczynia się do prawidłowego przebiegu czynności psychicznych (psychologicznych), pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E
Zawartość 1 kapsułki: Laktoferyna 90% 100mg, Witamina C 40mg
Składniki: Laktoferyna 90%, witamina C (kwas l-askorbinowy), substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: Hydroksypropylometyloceluloza).
Sposób użycia: 1 do 2 kapsułek dziennie, przed posiłkiem, popijając wodą.
Nie przekraczać zalecanej porcji do pożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Producent: ALINESS