ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI BIO 15g PORTO MUINOS
SKŁADNIK: ekologiczne algi morskie Porphyra yezoensis
Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1219 kJ / 292 kcal
Tłuszcz: 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 5,9 g w tym cukry: 0 g
Błonnik: 40 g
Białko: 43 g
Sól: 2,1 g
Jod: 4980 µg (3320%)*
* dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym miejscu
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): PORTO MUINOS (glony, agar agar)
PRODUCENT - NAZWA I ADRES: PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
KRAJ PRODUCENTA: Hiszpania
Dystrybutor: Bio Planet