Glony Nori do sushi Green 50 arkuszy Kuchnie Świata
Opis: Nori są to cienkie płaty (papier) otrzymane z purpurowych glonów z rodzaju Porphyra (krasnorosty). Stosowane są do sporządzania sushi, jako garnir do innych zimnych dań lub są jedzone jako snacki.
Uwagi: Nori łatwo wchłaniają wilgoć, dlatego należy przechowywać je w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Produkt bogaty w naturalny jod, nadmierne spożycie tego pierwiastka może powodować wady funkcjonowania tarczycy.
Skład: prażone glony morskie nori
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć i nie dopuścić do zawilgocenia. Opakowanie zawiera niejadalną saszetkę absorbującą wilgoć.
Termin przydatności do spożycia: minimum 3 miesiące
Kraj pochodzenia: Korea Płd.