ALGI MORSKIE SUSZONE - KOMBU BIO 100 g - PORTO MUINOS
SKŁADNIKI
algi morskie
kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suszone w
temperaturze poniżej 42C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej
soli i nie świadczy o złej jakości produktu.
Algi
kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup,
bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z
gulaszem.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów,
nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut
i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu
suchego
Wartość energetyczna: 745 kJ/ 179 kcal
Tłuszcz: 0,5g
wtym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34
g
Białko:9,2 g
Sól:5,1 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym
miejscu.