- Wytworzone z wodorostów Nori, zebranych ręcznie w środowisku naturalnym.
- Lekkostrawne, o czerwonej barwie.
- Zawierają najwięcej białka spośród wszystkich wodorostów.
Algi morskie Porto Muinos Nori BIO 25g
Algi morskie Porto Muinos zostały wytworzone z wodorostów Nori, zebranych ręcznie w środowisku naturalnym. Odwodnione w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięte i zapakowane.|
Zastosowanie
- Pieczone mogą być spożywane jako przekąska.
- Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.
- Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.
Sposób przygotowania
Moczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Norii powiększa objętość do czterech razy w porównaniu do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.|
Składniki
Algi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna: 306 kcal / 909 kJ; Tłuszcz: 1,1 g; W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,49 g; Węglowodany: 7,1 g; W tym cukry: < 0,5 g; Błonnik: 22,9 g; Białko: 33,2 g; Sód: 0,7 g;|
|Najbardziej lekkostrawne, o czerwonej barwie. Zawierają najwięcej białka spośród wszystkich wodorostów oraz uważane są za najsmaczniejsze. |