Alegia Loffki Żurawina Liofilizowana 20g
➡️Żurawina liofilizowana – to pyszne czerwone owoce bogate w błonnik, witaminy C, B1, B2, E oraz A, a także magnez, fosfor, potas i żelazo.
➡️Owoce te przede wszystkim wpływają korzystnie na układ moczowy.
➡️Mają działanie moczopędne, pomagają przy zapaleniach pęcherza moczowego.
➡️Ich działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze także wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego.
➡️Składniki zawarte w żurawinie wspomagają również leczenie infekcji górnych dróg oddechowych a także odkażają jamę ustną i gardło.
➡️Zawarte w owocach proantocyjanidyny zapobiegają przyleganiu bakterii do ścianek nie tylko układu moczowego, ale także żołądka i jamy ustnej.
➡️Dzięki temu żurawina pomaga redukować osadzanie się bakterii w jamie ustnej, zmniejszając ryzyko rozwoju chorób przyzębia i dziąseł.
➡️Dodatkowo żurawina jest znana ze swoich właściwości przy wspomaganiu leczenia przeziębienia i grypy.
➡️Odpowiadają za to m. in. witamina C znana ze swoich właściwości podnoszących odporność organizmu.
➡️Warto też podkreślić, że dużą część składu żurawiny stanowią polifenole, w tym flawonoidy, czyli związki o największym znanym potencjale antyoksydacyjnym. Tę funkcję pełnią także witaminy C i E.
➡️Związki te pomagają w usuwaniu wolnych rodników, których nadmiar powoduje uszkodzenia komórek organizmu.