AkuPro Firmy Akuna to:
20 miliardów bakterii w 1 kapsułce, gdy przeciętny produkt zawiera ich od 2 do 5 miliardów.
13 różnych szczepów, z których pochodzą bakterie, podczas gdy w przeciętnym produkcie wykorzystuje się 1 – 5 szczepów, a w szczególnych wypadkach 7.
Bardziej bezpieczny i skuteczny skład niż w innych produktach, gdyż wykorzystane szczepy występują także naturalnie w przewodzie pokarmowym człowieka – oczywiście w znacznie mniejszych ilościach.
Łatwe stosowanie – 1 kapsułka dziennie.
Bakterie zamknięte w bardzo powoli rozpuszczającej się celulozowej kapsułce, która pozwala probiotykom dotrzeć aż do jelita grubego.
Zdrowa flora jelitowa stanowi podstawę silnego układu immunologicznego, dobrego zdrowia i długowieczności.
Probiotyki są to żywe pożyteczne bakterie, które chronią nasz układ żołądkowo - jelitowy.
Aku Pro to unikatowa kompozycja żywych kultur organizmów probiotycznych i fruktooligosacharydów, których stosowanie pomaga odbudować mikroflorę jelit oraz na długo i w optymalny sposób wspomaga regulację pracy przewodu pokarmowego.
Każdy ze znanych szczepów żywych kultur bakterii ma określone działanie. W skład AkuPro wchodzą miliardy żywych bakterii, pochodzących z 13 szczepów, które wybrane zostały tak, aby w optymalny sposób oddziaływać na organizm człowieka.
Mikroorganizmy pozwalają na zachowanie czystych jelit; uczestniczą w rozkładzie składników odżywczych na związki proste, pomagają w produkcji witaminy K i B oraz w likwidowaniu szkodliwych bakterii.
Stosując AkuPro:
- Odbudujesz florę jelit, którą niszczysz codziennym pożywieniem.
- Zniwelujesz problem wzdęć, gazów i problemów trawiennych.
- Wzmocnisz swoją odporność.
- Zregenerujesz Twój organizm po radio- lub chemioterapii.
- Twój organizm będzie lepiej wchłaniał składniki odżywcze.
- Zapobiegniesz biegunce i bólom brzucha.
- Będziesz bardziej odporny na pasożyty przewodu pokarmowego.
- Łatwiej będzie Ci walczyć z otyłością.
Kto potrzebuje AkuPro? Każdy!
- Polecane kobietom w ciąży i karmiącym.
- Polecane dzieciom bez ograniczeń wiekowych.
- Polecane każdemu bez względu na wiek i płeć.
- Polecany w szczególności przy antybiotykoterapii i wszelkich chorobach.
- Nie można ich przedawkować!
Dawkowanie:
"W przypadku zdrowego człowieka, bez względu w jakim wieku, zalecałbym profilaktyczne stosowanie 1 tabletki AkuProbiotics co drugi dzień. W przypadku jakiejkolwiek choroby i obniżonej odporności należy spożywać 1 tabletkę produktu każdego dnia.”
dr Jaromir Bertlik
W dzisiejszych czasach probiotyki powinno się stosować na co dzień, a szczególnie niezbędne są przy kuracji antybiotykowej oraz przy różnych dolegliwościach wywołanych przez bakterie jelitowe.
Specjalna kapsułka pochodzenia roślinnego pozwala na dotarcie bakterii aż do jelita grubego, co optymalizuje ich działanie. Z kolei zawartość fruktooligosacharydów zapewnia odżywianie się dobrych bakterii i gwarantuje ich deklarowaną ilość. Prawidłowa mikroflora jelitowa zwiększa odporność, poprawia pracę układu pokarmowego, a także stymuluje produkcję witamin i hormonów.
1 Opakowanie = 30 kapsułek
Skład AkuPro:
Bifidobacterium bifidum
zapobiega kolonizacji inwazyjnych bakterii chorobotwórczych, takich jak E. Coli, Clostridium, Salmonella, produkuje kwas mlekowy i octowy, które obniżają pH jelit, uniemożliwiają rozwój bakterii niepożądanych.
Bifidobacterium breve
pomaga utrzymać układ trawienny w harmonii funkcjonalnej, hamuje rozwój szkodliwych bakterii, wzmacnia system odpornościowy, ważny mikroorganizm w procesie syntezy witamin D i K.
Bifidobacterium infantis
wspiera procesy trawienne, wypróżnianie oraz zapobiega powstawaniu infekcji, stosowany w leczeniu zespołu jelita drażliwego, wrzodziejącego zapalenia jelita grubego czy biegunkach.
Bifidobacterium longum
hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych, produkuje naturalne antybiotyki, obniża pH przewodu pokarmowego.
Enterococcus faecium
istotne w przypadku chorób biegunkowych, np. wywołanych przez rota wirusy, które atakują jelita.
Lactobacillus acidophilus
hamuje rozwój organizmów chorobotwórczych oraz zapobiega ich namnażaniu i kolonizacji, produkuje naturalne antybiotyki, obniża pH przewodu pokarmowego.
Lactobacillus bulgaricus
ma znaczącą rolę w produkcji kwasu mlekowego, stwarzając jednocześnie sprzyjające warunki dla rozwoju innych Lactobacillus i Bifidobacterium przebywających w jelicie.
Lactobacillus casei
bakterie bardzo odporne na enzymy trawienne, produkują bakteriocyny.
Lactobacillus fermentum
ma korzystny wpływ na redukcję poziomu cholesterolu, eliminuje niekorzystne bakterie.
Lactobacillus plantarum
produkuje naturalne antybiotyki, wspomaga zatrzymywanie w organizmie składników odżywczych, witamin i przeciwutleniaczy oraz eliminowanie toksyn.
Lactobacillus rhamnosus
hamuje rozwój bakterii powodujących zakażenie pochwy i układu moczowego, pozytywnie wpływa na nietolerancję laktozy oraz przy nadwrażliwości i zapaleniu jelit, przy wypryskach atopowych i alergiach pokarmowych.
Lactococcus lactis subsp. lactis
ma udział w produkcji kwasu mlekowego i kontroli pH przewodu pokarmowego, wykazuje działanie przeciwbakteryjne.
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
wskazane dla osób nietolerujących laktozy, pozytywnie wpływają na odbudowę ściany jelit, wskazane przy antybiotykoterapii i biegunkach.