Miód rzepakowy
Nektarowy miód rzepakowy z dużą zawartością glukozy, aminokwasów, potasu i magnezu
Producent: Ajeden
Pojemność: 400 g
Miód rzepakowy to jeden z pierwszych miodów, które pszczółki przynoszą wiosną. Za sprawą dużej zawartości glukozy bardzo szybko krystalizuje i przyjmuje wówczas kolor jasnożółty, kremowy lub całkiem biały.
Miód rzepakowy jest jednym z tych miodów, który ma najwyższą zawartość glukozy i aminokwasów. A to oznacza, że stanowi doskonałą odżywkę, szczególnie dla organizmu wyczerpanego długotrwałą chorobą, przemęczeniem i stresem. Posiada właściwości regeneracyjne, wzmacnia układ immunologiczny, dzięki czemu jesteśmy mniej podatni na wszelkiego rodzaju zakażenia.
W miodzie rzepakowym sporo jest tez potasu i magnezu, dzięki czemu warto stosować go w profilaktyce chorób serca i układu krążenia. Regularne spożywanie tej odmiany miodu wzmacnia serce i obniża ciśnienie krwi, a także może spowolnić postępujące zmiany miażdżycowe.
Miód rzepakowy jest pomocny w schorzeniach układu pokarmowego - zwłaszcza przy problemach z drogami żółciowymi i zaburzeniach w metabolizmie tłuszczów.
Miód rzepakowy można stosować też zewnętrznie w chorobach skóry i oparzeniach - oczyszcza on tkanki skórne z zanieczyszczeń, kurzu i zmian martwiczych.
Aby zauważyć jakiekolwiek efekty stosowania, miodu należy spożywać go regularnie.
Skład
naturalny miód rzepakowy (nektarowy)