Aironi Risotto z Borowikami, 250g
Risotto mix z borowikami uczyni z Ciebie mistrza włoskiej kuchni.
Smakowita propozycja na szybki i lekki obiad lub kolację.
Oryginalne risotto można przygotować tylko z ryżu, który rośnie we Włoszech w okolicach Mediolanu ( Lombardia) , gdzie znajdują się największe pola ryżowe.Nasze risotto jest już gotowe! Najlepszy do risotto ryż carnaroli, borowiki i przyprawy. Zobacz przepis i przygotuj bezbłędnie doskonałe risotto z borowikami tylko w 15 minut. Wystarczy, że dodasz oliwę, wodę, ewentualnie białe wino.
Rozmiar opakowania: 250g
Porcja dla 2-3 osób.
Składniki: ryż Carnaroli 93%, rosół warzywny (sól, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, ekstrakt z marchwi i cebuli, olej słonecznikowy, bazylia, ekstrakt z pietruszki i rozmarynu) borowiki szlachetne* 2%, cebula*, sól, pietruszka*, czosnek* (*produkty suszone) Wszystkie nasze risotto mix nie zawierają glutenu!CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MINUT.
Sposób przygotowania: wsypać zawartość opakowania na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy. Mieszać przez ok. 1 minutę. Dodać pół szklanki wody lub białego wina i mieszać przez chwilę do momentu odparowania. Następnie dodać 750 ml ciepłej wody i mieszać risotto od czasu do czasu, aż odparuje nadmiar wody – ok. 15 minut. Można dodać do smaku sól i odrobinę masła.
5-pokoleń tradycji!
Firma Risi&Co od pięciu pokoleń zajmuje się uprawą ryżu carnaroli i produkuje risotto, zachwycające smakiem klientów na całym świecie ( jak EATALY, Jamie Oliver, Williams&Sonoma)
Rodzina Perinotti znajduje się niedaleko miasta Vercelli. Uprawa ryżu zajmuje ponad 100 hektarów . W latach 1950-1970 firma zbudowała specjalny, przyjazny dla środowiska system podziemnych kanałów do nawadniania pól uprawnych. Dzięki temu powstał ekosystem. Tylko czysta, klarowna woda bez konieczności używania dodatkowych środków chemicznych.
Surowy ryż gli Aironi poddawany jest bardzo delikatnej obróbce , która pozostawia ziarna nierafinowane, zachowując w ten sposób białka, witaminy (A,D,E,K) , minerały i enzymy obecne w zewnętrznej warstwie ziarna.