AGAR - AGAR BIO 50 g - PORTO MUINOS
SKŁADNIKI
agar agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Agar agar jest używany jako środek żelujący, zagęszczacz oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach - struktura włóknista, po 2 - 3 godzinach - struktura galarety). Agar agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g / 500 ml (0,16%) Delikatna struktura: 1,50 g / 500 ml (0,3%) Twarda struktura: 5,00 g / 500 ml (1%)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g / 500 ml (1,4%)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu