SKŁADNIKI
agar agar* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Agar agar jest używany
jako środek żelujący, zagęszczacz oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla
żelatyny pochodzenia zwierzęcego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar
rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia.
Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach - struktura
włóknista, po 2 - 3 godzinach - struktura galarety).
Agar agar zachowuje
konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g /
500 ml (0,16%)
Delikatna struktura: 1,50 g / 500 ml (0,3%)
Twarda
struktura: 5,00 g / 500 ml (1%)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g / 500 ml
(1,4%)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu