Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 24,10 zł
- Agar Agar 100g SMAKOSZ
- 34,09 zł z dostawą
- 14,60 zł
- Agar 100g
- 23,59 zł z dostawą
- 19,90 zł
- Agar agar 100g zagęstnik, mocniejsza żelatyna
- 29,89 zł z dostawą
AGAR AGAR 100g Zdrowa żelatyna (5229905055)
Opis
Produkty zdrowe i ekologiczne ODBIÓR OSOBISTY W BIAŁYMSTOKU Al. 1000-lecia Państwa Polskiego 6, 2 piętro, lok.211 Proszę o wcześniejszy kontakt telefoniczny bądź mailowy. |
AGAR AGAR 100 gto naturalny zagęstnik pochodzenia roślinnego. Pozyskuje się go z wodorostów morskich – krasnorostów. Agar jest bezwonny i bezsmakowy, zawiera dużo manganu, magnezu, żelaza, wapnia, sodu i cynku. Żeluje kilka razy silniej niż żelatyna. W lodach, jogurtach występuje pod groźnie brzmiącą nazwą E-406. Stosowany jest w kuchni wegańskiej zamiast żelatyny.
Agar rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80 stopni Celsjusza, tężeje natomiast w 32-39 stopniach. Nie trzeba wkładać go do lodówki, ponieważ nie rozpuści się w temperaturze pokojowej. Najlepiej jest dodawać agar w okolicach punktu wrzenia wody w celu dokładnego rozpuszczenia. Żelowanie zachodzi przy ochładzaniu płynu. Podgrzewanie i studzenie płynu można wielokrotnie powtarzać bez konsekwencji dla użytych produktów.
W kuchni molekularnej wykorzystuje się go do tworzenia spaghetti, żelek, makaronów itp.
|
|
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.