ADJIKA ZIELONA | АДЖИКА ЗЕЛЕНАЯ
NATURALNY SOS PAPRYKOWO-KORZENNY.
BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.
Wykonane ze świeżych gruzińskich owoców. Przepyszny sos z prawdziwej papryki.
Gęsty sos/pasta, uwielbiany przez zwolenników ostrzejszych smaków.
Składniki: ostra zielona papryka, zielona słodka papryka, sól, przyprawy.
Waga netto: 190 g
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
- białko–1,3 g
- tłuszcz–0,5 g
- tłuszcze nasycone–0,1 g
- węglowodany–5,8 g
- sól–2,5 g
Wartość energetyczna: 32,9 Kcal.
Аджика doskonale dopełnia smak zup, gulaszów.
Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).
Ostra pasta Аджика połączona z daniami z grilla, pieczonym mięsem, cukinią, bakłażanami, pulpetami, szaszłykami, makaronami, nachosami, frytkami czy pieczonymi ziemniaczkami doda idealnej ostrości przekąskom.
Niezależnie, czy chcesz jej dodać do potraw mięsnych, czy wegetariańskich: zwykły pikantny ketchup, ostawiamy na półkę, bo lepszym dopełnieniem ostrego smaku i aromatu jest właśnie Аджика.
W naszych ofertach z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
W naszej ofercie znajdziecie Państwo wszystko, czego szukacie. Oferujemy atrakcyjne produkty i tylko zdrową żywność.
- Herbata owocowa Misie Żelki: czarnego bzu i rabarbaru, miętowy, brzoskwiniowo-cytrynowy, malinowa z waniliną, cynamowo-pomarańczowa, imbirowo-cytrynowy
- Kawa ziarnista 100% Arabika o smaku: whisky i wiśnia, pomarańcza w karmelu, czekolada z rumem
- Suszone owoce bez cukru i niesiarkowane!!! całe owoce i polówki (figi, kaki/persymona, morele, melon, brzoskwinie, arbuz, czerwona śliwka, czereśnia, gruszki, pomidory, mango, ananas)
- Suszone owoce w czekoladzie (figi, morela)
- Sok NFC 14 rodzajów: z granatu, z borówki, z jeżyn, ze śliwki, z wiśni, mieszanki: z granatu i jeżyn, z granatu i buraka, z granatu-buraka-maliny, z granatu-buraka-śliwki, z granatu i wiśni, z granatu i jagody, z granatu-jagody-truskawka, z granatu-jagody-śliwka, z granatu i derenia
- Czurczhela bez cukru z włoskimi orzechami
- Liofilizowane owoce bez pestycydów (truskawka, melon, brzoskwinia, wiśnia, mandarynka, malina, borówka, czereśnia, porzeczka, agrest, burak, feijoa, winogrona)
- Ketchupy naturalny, sosy gruzińskie i ormiański bez konserwantów: Аджика, Satsebeli, Tkemali, Narsharab
- Herbata gruzińska bez pestycydów: czarna, zielona, owocowa, z cytryną, z liściami borówki, z miętą, z tymiankiem/macierzanka, z dzikiej róży, BIO.
- Dżemy/Konfitury: z orzecha włoskiego, z jeżyn, z malin, z wiśni, z truskawek, z czereśni, z figi, z dyni, z pigwy, z granatów
- Przetwory warzywny: liście winogrona, Imam, Pasta z bakłażanu, Okra, Buten, Jonjoli
- Przyprawy: Sól swańska, Adjika (Аджика) sucha
- Kompoty z jeżyn, z brzoskwiń, z derenia, z pigwy