Adams Brot Chia-Curcuma Brötchen
Wysokobiałkowe bułeczki z chią i kurkumą, gotowa mieszanka do wypieku
Kompletna mieszanka z odtłuszczonych mąk: złotej lnianej i organicznej kokosowej z dodatkiem białek pszenicznych, słonecznikowych i mlecznych oraz błonnikiem bambusowym i jabłkowym (prebiotyk)
Bardzo wysoka zawartość błonnika i białka.
Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.
Zawiera 59% białek, 31% błonnika, 7% tłuszczu i 3% węglowodanów.
Nie zawiera soi, jajek i dodatków.
Stawka Vat obniżona do 0%
Wysokobiałkowa i niskowęglowodanowa mieszanka do pieczenia bułeczek z błonnikiem prebiotycznym oraz pyszną kombinacją nasion chia i indyjskiej kurkumy.
Mieszanka cechuje się bardzo wysoką zawartością błonnika, wysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów * oraz wysoką wartością biologiczną.
Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.
Zawartość kurkumy 2,5g na 100g mieszanki.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
Cechy produktu:
- lekkostrawny
- bez soi
- bez jajek
- wegetariański
- bogaty w błonnik prebiotyczny
- bardzo mała zawartość węglowodanów
- duża zawartość białka
- opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
- wysoka wartość biologiczna
- bardzo dobry profil aminokwasowy
- naturalna zawartość witamin i minerałów
- roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
- bardzo łatwy w przygotowaniu
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodany (3 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego pieczywa, które zawiera średnio 35 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
białka pszeniczne, koncentrat białek mlecznych, złota mąka lniana *, organiczna mąka z nasion słonecznika*, organiczna mąka kokosowa*, nasiona chia, błonnik bambusowy, kurkuma, błonnik jabłkowy (prebiotyk), sól krystaliczna, drożdże. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, sezamu (* częściowo odtłuszczona)
Masa netto: 200 g (masa gotowego produktu 4 x 90 g)
Alergeny:
pszenica, mleko, śladowe ilości orzechów arachidowych i sezamu
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj zawartość opakowania z 230 ml letniej wody. Uformuj 4 bułeczki i umieść je na papierze do pieczenia na blasze. Na górnej stronie bułeczek zrób nacięcie w kształcie krzyża. Pozostaw bułeczki w cieple na 30 min do wyrośnięcia. Piecz w 180 stopniach C (termoobieg) przez ok. 30 min. Przechowuj w przewiewnym pojemniku na chleb lub w lnianej ściereczce do 1 tygodnia. Upieczone bułeczki możesz zamrozić.
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g mieszanki
- Kalorie: 365 kcal
- Tłuszcz ogółem: 7,0 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 1,6 g
- Białko: 59,0 g
- Węglowodany: 3,0 g
- z czego cukry: 1,5 g
- Błonnik pokarmowy: 31,0 g
- Sól: 1,7 g
Producent:
AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy