Adams Brot 4-Korn Brötchen
Wysokobiałkowe bułeczki z ziarnami, gotowa mieszanka do wypieku
Kompletna mieszanka z odtłuszczonych mąk: złotej lnianej, organicznej z nasion słonecznika, organicznej kokosowej z dodatkiem białek pszenicznych, słonecznikowych i mlecznych oraz błonnikiem bambusowym i jabłkowym (prebiotyk)
Z ziarnami nasion słonecznika, sezamu, złotego i brązowego lnu
Bardzo wysoka zawartość błonnika i białka.
Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.
Zawiera 58% białek, 30% błonnika, 8% tłuszczu i 3,1% węglowodanów.
Nie zawiera soi, jajek i dodatków.
Stawka Vat obniżona do 0%
Wysokobiałkowa i niskowęglowodanowa mieszanka do pieczenia bułeczek z błonnikiem prebiotycznym oraz pyszną kombinacją 4 ziarn.
Mieszanka cechuje się bardzo wysoką zawartością błonnika, wysoką zawartością białka i obniżoną zawartości węglowodanów * oraz wysoką wartością biologiczną.
Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
Cechy produktu:
- lekkostrawny
- bez soi
- bez jajek
- wegetariański
- bogaty w błonnik prebiotyczny
- bardzo mała zawartość węglowodanów
- duża zawartość białka
- opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
- wysoka wartość biologiczna
- bardzo dobry profil aminokwasowy
- naturalna zawartość witamin i minerałów
- roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
- bardzo łatwy w przygotowaniu
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodany (3,1 g na 100 g produktu) w porównaniu do tradycyjnego pieczywa, które zawiera średnio 35 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
białka pszeniczne, koncentrat białek mlecznych, złota mąka lniana *, organiczna mąka z nasion słonecznika*, organiczna mąka kokosowa*, nasiona słonecznika, nasiona sezamu, nasiona złotego i brązowego lnu, błonnik bambusowy, błonnik jabłkowy (prebiotyk), sól krystaliczna, drożdże. (* częściowo odtłuszczona)
Masa netto: 200 g (masa gotowego produktu 4 x 85 g)
Alergeny:
pszenica, mleko, sezam
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj zawartość opakowania z 220 ml letniej wody. Uformuj 4 bułeczki i umieść je na papierze do pieczenia na blasze. Na górnej stronie bułeczek zrób nacięcie w kształcie krzyża. Pozostaw bułeczki w cieple na 30 min do wyrośnięcia. Piecz w 180 stopniach C (termoobieg) przez ok. 30 min. Przechowuj w przewiewnym pojemniku na chleb lub w lnianej ściereczce do 1 tygodnia (w lodówce). Bułeczki można zamrażać.
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g mieszanki
- Kalorie: 368 kcal
- Tłuszcz ogółem: 8,0 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 1,3 g
- Białko: 58,0 g
- Węglowodany: 3,1 g
- z czego cukry: 1,4 g
- Błonnik pokarmowy: 30,0 g
- Sól: 1,6 g
Producent:
AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy