Cytrynowe Ciasto Adama z Chia- gotowa mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego i bezglutenowego ciasta z naturalnym olejkiem cytrynowym i nasionami chia, bez cukru
WYPRZEDAŻ -60% - TERMIN WAŻNOŚCI DO 25.04.2023
Kompletna mieszanka z mąki migdałowej, organicznej mąki kokosowej i białka serwatkowego.
Zawiera naturalny olejek cytrynowy oraz błonnik z cytrusów, które sprawiają, że ciasto cudownie pachnie i smakuje.
Wysoka zawartość błonnika.
Tylko 3,2 g węglowodanów na 100 g gotowego wypieku.
Wystarczy wymieszać z wodą i upiec.
Nie zawiera soi, cukru i drożdży.
Stawka Vat obniżona do 0%
Bezglutenowa mieszanka do pieczenia ciasta, o bardzo niskiej zawartości węglowodanów.
Jesteś na diecie niskowęglowodanowej lub bezglutenowej i martwisz się, że musisz się obejść bez swoich ulubionych mufinek? Wcale nie! Gotowa mieszanka do wypieku ciasta od AdamsBrot jest bezglutenowa i niskowęglowodanowa.
Podobnie jak w przypadku innych produktów niemieckiej firmy AdamsBrot do przygotowania mieszanki wykorzystano starannie wyselekcjonowane surowce, które wzajemnie się uzupełniają i dopełniają. Dzięki temu uzyskany z mieszanki wypiek jest smaczny i cechuje się wysokimi wartościami odżywczymi.
Mieszanka do pieczenia ciasta Cytrynowe Ciasto Adama z Chią pozwala przygotować wypiek ważący około 400 g. Możesz je przygotować tak, jak lubisz - w keksówce, w postaci mufinek lub jeszcze inaczej. My najbardziej lubimy je z dodatkową porcją świeżo startej skórki z ekologicznej cytryny i z lukrem z erytrytolu z dodatkiem soku z cytryny.
Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnika, wysoką zawartością białka i bardzo niską zawartością węglowodanów - zawiera zaledwie 3,2 g węglowodanów na 100 g gotowego wypieku. Dzięki dodaniu do ciasta masła polubią ją również osoby na diecie ketogenicznej.
Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są najwyższej jakości.
Składniki:
białko serwatkowe, mąka migdałowa*, organiczna mąka kokosowa*, białko jajka w proszku, kakao*, nasiona chia, bezfosforanowy proszek do pieczenia (dwuwęglan sodu), błonnik cytrusowy, antyutleniacz: kwas askorbinowy (witamina C), naturalny olejek cytrynowy, substancja słodząca: sukraloza (*częściowo odtłuszczone)
Masa netto: 200 g (masa gotowego produktu ok. 400 g)
Alergeny:
jaja, mleko, migdały
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj zawartość opakowania z 300 ml ciepłej wody. Umieść masę w małej keksówce lub w foremkach do wypieku mufinek bezpośrednio po wymieszaniu i piecz w 160 stopniach C (termoobieg) przez ok. 35 min. Gotowe. Udekoruj tak, jak lubisz.
Wskazówka:
Ponieważ ciasto zawiera małą ilość tłuszczu możesz dodać 150 g roztopionego masła lub 3 łyżki stołowe oleju roślinnego, dla uzyskania wilgotniejszej tekstury.
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g gotowego wypieku (bez masła/oleju):
- Kalorie: 178 kcal
- Tłuszcz ogółem: 2,4 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9 g
- Białko: 30,4 g
- Węglowodany: 3,2 g
- z czego cukry: 1,8 g
- Błonnik pokarmowy: 12,2 g
- Sól: 0,63 g
Producent:
AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy